Skip to main content

Лятната ваканция идва по-бързо, отколкото си мислим и вече е време да планираме вдъхновяващите и щастливи преживявания, които искаме за децата си. Летният лагер сред природата, в комбинация с изучаване на английски език, е прекрасен начин малките, по-големите, а и най-големите ученици да надградят знанията си, да развият характера си и най-вече – да се забавляват! Ето с какво точно летният лагер е полезен за децата:

Повече независимост и самочувствие

Летният лагер ще помогне на вашето дете да стане по-независимо, да поема нови отговорности и да надгражда увереността си в собствените си сили. Лагерът е уникално място, изпълнено с многообразни положителни изживявания в уютна и защитена среда. Той е изключителна възможност детето ви да развие нови навици и умения, да срещне нови приятели, да изпита и опознае по-добре своите възможности, да бъде поставено в обстановка, различна от тази на семейството и училището.

Истинска комуникация

Мобилните телефони, социалните мрежи и компютърните игри днес често изместват вниманието на децата от общуването на живо. По време на летния лагер вашето дете ще може да се убеди как чрез действителните игри и активности по-лесно се ражда истинското приятелство. Това усещане ще се усили и от приятните екипни занимания сред природата – спорт, отборни игри, катерене, плуване или поход по планинските пътеки. Многообразните забавни предизвикателства по време на летния лагер, които малчуганите преодоляват заедно, са предпоставка вашето дете да стане по-активно в социално отношение и след като се върне у дома.

Нови приятели и нови интереси

По време на летния лагер детето ви ще се запознае със свои връстници от други градове. Вълнуващите преживявания и хубавите споделени моменти ще ги сближат и ще са основа за трайни приятелства и спомени за цял живот.

Летният лагер е едно от малкото места, в които за сравнително кратко време детето ви ще може да види и изпробва множество различни дейности. Във вечерите на талантите или по време на активностите, заложени в програмата, детето ви ще може заедно със своите връстници да изяви своите умения и таланти – пеене, танци, рецитиране, писане на сценарии, изяви на сцена. Освен това ще изпробва качествата си в различни нови за него изкуства и спортове. Това ще му даде възможност да развие нови интереси и да се прибере у дома с нова страст.

Английски в естествена среда

Английският езиков лагер ще даде на вашето дете необходимата среда, в която да се отпусне и да говори свободно. Усещането е по-различно и зареждащо от това, което дават упражненията по Speaking в часовете по английски. Забавните игри и свободната комуникация в лагера ще помогнат на детето ви да използва усвоената лексика и граматически конструкции с лекота и да продължи по-уверено и мотивирано обучението си през следващата учебна година.

Учим се да ценим природата

Лагерът в планината, където децата са заобиколени от величествени дървета, зелени поляни, поточета и пъстри цветя, са особено вдъхновяващо преживяване за децата, които растат в града. Това е времето, в което вашето дете може да научи повече за връзката на човека с природата, може да я опознае и да се научи как всички ние трябва да я пазим и да се грижим за нея.

Неподправена доза щастие

Независимо дали за тях е първото отделяне от семейството или поредното лято с приятели, почти всички деца възприемат летния лагер като страхотно преживяване, като шанс да започнат да правят нови неща и да възприемат себе си по нов начин. Те се връщат у дома щастливи и заредени с емоции и енергия, изпълнени с желание за туризъм, спорт, изкуство. Стават по-зрели и уверени, по-спокойни и креативни.

За 21-ва поредна година BRITANICA организира летни езикови лагери* в планината. По време на BRIRANICA Summer Camps подкрепяме децата и тийнейджърите в учението и в израстването им. Предоставяме им незабравими приключения в едни от най-красивите кътчета на България. Приобщаваме ги към нашата общност, в която всеки е важен, чувства се сигурен и обграден от приятели!

Можете да научите повече за BRITANICA Summer Camps – Adventure и Challenger ТУК.

* Лагерите ни са отворени не само за нашите ученици. Откриваме най-подходящото място за всяко дете спрямо неговата възраст и нивото, на което владее английски език. Местата са ограничени!