Skip to main content

Международните сертификати на Cambridge English са най-престижните сертификати в света за владеене на английски език. Чрез тях стотици хиляди кандидати от цял свят всяка година доказват знанията си по английски език.

За повечето от изпитите на Cambridge кандидатите могат да избират дали да се явят на изпит на хартия или на компютър. Изпитите на компютър и на хартия са еднакви от гледна точка на формата и сложността на изпита. При хартиените изпити кандидатите ползват стандартни тестове, върху които пишат с молив или химикалка, докато при компютърния вариант кандидатите пишат своите задачи в специален софтуер на компютър. 

От февруари 2024 г. Cambridge ще започне да използва нов софтуер за провеждане на компютърните си изпити, с много удобства и предимства за кандидатите. Компютърните изпити вече ще се наричат Cambridge English Qualifications Digital и се очаква този вариант за полагане на изпит да бъде още по-предпочитан от кандидатите, особено когато става въпрос за изпитите за по-големи ученици като Cambridge B2 First, Cambridge C1 Advanced и Cambridge C2 Proficiency.

Защо Cambridge English Qualifications Digital са предпочитани от кандидатите за международен сертификат?

  1. По-фокусирани при секцията Слушане

В секцията Слушане всеки кандидат има индивидуални слушалки с възможност за контрол на силата на звука. Това помага на кандидата да регулира звука спрямо нуждите си, да се абстрахира от фоновия шум на околната среда и да е по-концентриран при отговорите на въпросите.

  1. Автоматично броене на думи и лесна редакция на текст 

Системата автоматично брои думите в секцията Писане и кандидатите няма нужда да спират работата си за да броят думите, както е при хартиените изпити. За разлика от хартиения изпит, при дигиталния кандидатите могат лесно да редактират написания текст.

  1. По-бързи резултати и сертификати

Резултатите са достъпни от 5 до 10 работни дни след провеждане на изпита. Сертификатите се изпращат до изпитния център един месец след изпита.

  1. По-гъвкави

За дигиталните изпити ще има повече изпитни дати, спрямо нуждите на изпитния център*

  1. Автентичност

Секцията Говорене се провежда по същия начин като в изпитите на хартия – изпитът се провежда на живо, лице в лице с устен изпитващ, за да се провери умението на кандидата да комуникира в реалния свят.

Подготовка за дигитален изпит на Cambridge

Хартиените и дигиталните изпити на Cambridge имат еднакъв формат и проверяват едни и същи знания и умения. Няма нужда да променяте начина, по който се подготвяте, за да се явите на дигитален изпит. Подготовката за него е същата като за хартиен. За да сте запознати предварително с това какво ви очаква на вашия дигитален изпит, препоръчваме да направите пробен тест и да прегледате този  video tutorial.

Пробен тест за DigitaL Cambridge C1 Advanced (CAE) ще намерите тук:

За примерни дигитални тестове за Cambridge B2 First  и C2 Proficiency посетете тези линкове:

Бързо, лесно и удобно можете да изберете изпит и да се регистрирате за него в сайта на BRITANICA тук: https://exams.britanica-edu.org/exams-home

Екипът на изпитния ни център ще се радва да отговори на допълнителни въпроси. Не се колебайте да потърсите изпитните ни координатори на имейл: exams@britanica.bg

 

Видео
Прочетете още

Свързани публикации