Skip to main content

Влади е истински фен на играта ни My Magic Pet и знае в детайли всичките ѝ правила. Много му харесва, че с групата му я играят и с нея учат, като същевременно се забавляват. Видяхме как по време на час във виртуалната класна стая той и неговите съученици живо се интересуват от развитието на своите „домашни любимци“ и задават куп въпроси на преподавателката си мис Ива за това още колко и какви медали могат да заслужат. Усетихме и колко много момченцето се гордее с напредъка, който групата му има в изкачването по нивата в забавната образователна игра. Сигурни сме, че емоциите на първокласника и неговият разказ за BRITANICA ще предизвикат вашите усмивки:

Момченцето учи в ниво Very Young Learners 3 във филиал BRITANICA България. В една група е с Нина Ференчак, срещата ни с която ви показахме наскоро. Влади има чудесно чувство за хумор, много е садкодумен, разказа ни въодушевено за какво му е нужен английският и как минава обучението му в BRITANICA, а на въпроса какво го мотивира да учи езика, беше особено детайлен и пределно ясен:

„Английският е полезен, защото, когато порасна и се преместя например в Англия, и си наема квартира, за да остана там, докато си намеря работа и изкарам парички за къща, как ще говоря с другите?! Затова е полезен!“

Влади е категоричен, че ученето на английски език, както и ученето изобщо за него е забавно. Но все пак в BRITANICA му е особено приятно, защото тестовете и упражненията, които се правят и по време на час, и за домашно, много „приличат на видео игра“.

Особено се радва, че в играта My Magic Pet „със знания и ум“ заедно с другите деца помагат на рисуваните герои – жирафчето Джиджи и лъвчето Симба:
„Помагаме им, като решаваме научни въпроси! - казва уверено момченцето. - И винаги, когато научим шест нови думи, ни дават храна за животното, а за всеки ден с добро поведение ни дават по един медал.“

Децата в групата му са записани в присъствен курс, но в момента учат онлайн, което за него, оказва се, е даже за предпочитане:

„По-скоро повече ми харесва, като сме онлайн, онлайн е по-добре.“

Обяснява, че се чувства така, защото, когато си е у дома, му е по-тихо, още по-ясно и добре чува преподавателката и може да се съсредоточи максимално.

Уверен е в знанията си и смело заявява: „По принцип винаги отговорям правилно!“ Все пак си разкри, че имало и случай, в който нещо не разбрал и сгрешил отговорите. Обаче на шеговито добавя, че е по-вероятно вината за това да е на „заядливия“ му компютър:

„Веднъж имах три грешки и се вгледах супер внимателно – как така съм сгрешил!!! Компютърът ми сигурно иска да ме подразни! Толкова много съм концентриран, как да сгреша, как?!“

Влади ни разказа подробно и за упражненията в часовете, които прави с желание и лекота: Имаме едни задачки, които са супер лесни – на дъската се виждат три картинки и три думички и ако например пише rice, трябва да намериш картинката с купчинката ориз и да ги свържеш. Това е една от лесните задачи!“

Присъединяваме се към пожеланието, което малкият ученик отправи към всички деца в BRITANICA – "да научават все по-трудни, но много полезни неща"!

Ако и вие бихте искали детето ви да учи английски с радост и желание, можете да разгледате нашите програми тук: britanica-edu.org/kids-yearly-britanica.