Skip to main content

Началото на 2019-а е нов старт и някак естествено това е времето, в което човек поставя целите си за следващите 365 дни, свързани с инвестиране в себе си и развитие.

С всяка година английският език става все по-неизменна част от бизнес комуникацията в световен мащаб. Като най-говорим език той дава възможност за по-добра координация на работата както със служители и партньори, така и с клиенти по целия свят. По тази причина отличното владеене на езика става не само важно изискване на повечето компании и в България, но и основно New Year's Resolution за много хора.

Най-общо критериите за това до колко добре боравите с езика, се измерват на база уменията да пишете и говорите правилно. В следващите точки ще Ви скицираме конкретен и реализуем план за 2019-а, с който за една година да успеете да надградите английския си с цели три нива!

Поставяне на конкретни цели

Решете, че искате да учите английски език! Заявите ли това решение, вече сте свършили половината. Поставете си много конкретни цели какво искате да постигнете и за колко време:

 • До пролетта ще съм завършил успешно едно ниво по английски;
 • Лятото ще покрия следващо ниво на летен курс;
 • Есента ще завърша третото ниво за годината и в края на 2019-та ще съм подобрил английския си с общо три нива.

Малките неща за голямото научаване

Предлагаме Ви няколко лесни стъпки, с които английският да стане естествена част от Вашето ежедневие и да упражнявате езика си и извън класната стая.

 • 5-минутен журнал: всяка сутрин записвайте задачите си за деня на английски език. Така ще упражнявате думи от всекидневието и ще свиквате все повече с употребата на английски; ще структурирате мисълта си на английски, а също ще приоритизирате ангажиментите си.
 • An article a day keeps the vocabulary away: Всеки ден четете по една статия на английски език, дори да е кратка. Така виждате точното изписване на думи и изрази и ги запомняте правилно. Опитайте се да не ползвате речник, а да разберете по смисъл написаното. Ако все пак има нещо, което Ви затруднява, използвайте английско-английски речник, вместо английско-български. Ако нямате време да търсите статии ежедневно, си набележете няколко наведнъж за следващите дни.
 • Subtitles OFF: Изключете субтитрите и гледайте филми и сериали на разнородни теми изцяло на английски език. Не се притеснявайте, ако има думи, които не разбирате. В контекста на самите сцени и благодарение на визуализацията, ще разбирате по-лесно кое какво означава. Така естествено ще научите нови думи и изрази. Намерете време за това поне веднъж седмично и веднага ще видите резултат!
 • “Dear pen friend, ...”: Макар в днешно време все по-малко хора да си кореспондират с писма, социалните мрежи са чудесна възможност да общувате с хора от цял свят на английски език. Намерете групи, свързани с Вашите интереси, в които да членувате и където се пише на английски, или пишете на свой познат чужденец, за когото сте сигурни, че знае добре езика. В неформалния чат ще срещнете много разговорни изрази и съкращения.

Запишете се на курс

 • Ученето на чужд език е най-ефективно в група. В общуването с много хора възникват многообразни въпроси, свързани с лексиката и граматиката, за които дори не сте предполагали, че не знаете, и от които ще научите ценна информация, която със сигурност ще Ви е от полза в бъдеще.
 • Преподавателят е Вашият коректив, който може във всеки един момент да установи какво Ви затруднява и да Ви насочи как да се справите.
 • Възможността по време на курса да комуникирате с хора от различни професионални сфери пък Ви позволява да упражнявате говоримия си английски непрестанно, научавайки термини от различни области. Това неминуемо обогатява речника Ви и Ви научава да говорите компетентно по разнородни теми.
 • За да видите кои са силните и слабите Ви страни по отношение на езика, в BRITANICA ще Ви направим placement test. На тази база ще определим нивото Ви и ще Ви предложим най-подходящата програма за обучение, с която да започнете. Това може да е както бизнес английски, така и общ английски, според Вашите нужди. Разбира се, ще получите официален сертификат за успешно завършен курс, който ще е ценно допълнение и за Вашето CV.

Равносметка за 2019-а година:

След 12 месеца Вашата равносметка може да звучи така:

С курсовете по английски език в BRITANICA, правейки малките стъпки и извън класната стая всеки ден, постепенно станахте много по-добри в комуникацията на английски език. 

 • Подобрихте професионалните си качества: След преминаване през трите езикови нива по английски, Вие звучите по-професионално, подхождате с разбиране и давате точно структурирани и обосновани въпроси и отговори. Провеждате работните си срещи уверено, преговаряте умело и постигате целта, която сте си поставили, а CV-то Ви изглежда съвсем различно!
 • Улеснихте бизнес комуникацията си: В разговорите на живо и по телефона, както и при писането на имейли до Вашите колеги, партньори и клиенти се чувствате в свои води. Много често грешките в работната комуникация идват от неправилно изразяване или неправилно разбиране. Вече нямате този проблем!
 • Знанието е по-достъпно: Източниците на бизнес литература са предимно на английски език и понякога отнема доста време да бъдат преведени на български. Сега можете да си поръчате по интернет книга от друга държава или да прочетете онлайн как хората от чуждестранни компании подхождат в ситуации и бизнеси като този, в който сте Вие. Тези идеи могат да са изключително полезни и да Ви дадат друга перспектива!
 • Вече се чувствате граждани на света: Почти навсякъде по света се говори английски език. Защо да не отидете на почивка в чужбина през лятото? До този момент сте покрили поне едно езиково ниво, ориентирането Ви на чужда земя е много по-лесно и се чувствате като у дома си.

Започнете курс по английски в BRITANICA сега, за да успеете да подобрите езика си с три нива до края на годината! Реализирането на целта Ви е само на един клик разстояние! Още за курсовете ни можете да видите тук.