Skip to main content

В BRITANICA разработваме курсовете по английски с особен фокус и детайл върху нуждите на курсистите ни. Така например бизнес английският се различава от общия английски основно по темите, чрез които учим езика. Това са реални казуси от корпоративния свят, които целят да развият мисленето на курсистите и да им предложат гледните точки на различни професионалисти. Освен че курсистите ни овладяват английския език на много високо ниво, им помагаме да бъдат по-успешни професионалисти.

Какво ако обаче ви кажем, че това не е единствения мотив да се запишете на бизнес английски език?

Срещаме Ива, която е завършила две нива на бизнес английски – B1 и B2. Тя е главен счетоводител и не използва английски в работата си. Вместо на езика на Шекспир, тя работи на езика на числата. Въпреки това Ива не просто записва едно ниво по бизнес английски, а продължава и със следващото. Получава една от най-добрите оценки в групата си и е безкрайно доволна от избора, който е направила.

Споделя ни, че се решава на тази стъпка след пътуване до Америка, където прекарва 4 месеца. Това се случва след 20-годишна пауза от последния й академичен досег с езика. Изглежда е време отново да се захване с английски.

 

Ива се записва на бизнес ниво B1 при Мис Мария във филиал Бели Брези. Преподавателят се оказва ключов фактор в нейното преживяване „Мис Мария е невероятно ерудирана. Академичната й основа е впечатляваща. Преподаваше ни с голяма лекота. А английският... ако не знаех че е българка нямаше да си го помисля.“ Освен мис, друг основен фактор е това, че Ива иска да докаже на себе си, че може още и още - „В такава амбициозна група като моята е лесно да се мотивираш да постигнеш най-добрите резултати“.

 

Групата е наистина важна – още повече че във всеки момент курсистите общуват помежду си. „Почти не се налагаше да правим нещо сами. Курсът беше много интерактивен, имаше много диалози и ролеви игри. В BRITANICA сте се справили много добре с това да разчупите академичния модел.

Другото нещо, което впечатлява Ива е, че материалът се надгражда плавно. Няма големи скокове от твърде лесно към твърде сложно. Нещата се случват постепенно – и така до момента в който вече можеш да четеш книги, да гледаш телевизия и да общуваш с лекота. Именно това зарежда Ива в момента – тази възможност да разширява хоризонтите си.

И така отново завъртаме колелото до първоначалната цел на BRITANICA – чрез усвояването на езика и надграждането на специфичното познание, което води хората при нас, да развием и качества като упоритост, целеустременост, критично мислене, креативност, както и да помогнем на курсистите да научат много за света и за себе си. В курсовете по бизнес английски е заложено познание за живота на големите корпорации, за добрите примери и практики и за това как можем да се справяме с трудноститие. А това са знания, полезни както в работата, така и извън нея.

С много научени уроци и цял куфар усвоени правила и думи, Ива приключва курса. Доволна е, че ако догодина отиде отново в Щатите, ще има възможност да практикува на място. Успех, Ива, пожелаваме ти безкрайни хоризонти. Ще очакваме картичка от следващото ти приключение!