Skip to main content


13.07.2019

Датата 13-ти юли тази година е отбелязана в календара на BRITANICA в наситено син цвят. Посветените в лагерните традиции знаят какво е специалното на този ден и вече отброяват времето, което с всеки ден намалява до заветното утро. В мислите минават спомените от миналото лято в планината, където заедно създавахме легендарни истории, растяхме геройски с всяко преодоляно препятствие, надграждахме знания по английски, упражнявахме се в нови умения и ставахме все по-уверени по пътя си на лидери. Разказваме ви малко за иначе големите моменти от Leadership Camp – тези моменти, които правят прекарването там толкова ценно и специално!


Участваме в легендарни истории

Facebook групата BRITANICA Summer Camps 2018 пази всички уловени емоции, за да си припомняме усмивките, прегръдките, наред с трудностите, усилията и някоя и друга сълза при раздялата. Нека се върнем заедно в лятото на 2018-та. Чуйте нашия завет Leadership Gratitude Chain Project, след който всеки добавя в любимите си песни “Have It All” на Jason Mraz. Обявяваме Leadership Fire от 8-мия ден за най-емоционалният Camp Fire ever. Поздравяваме всички тези 85 момичета и момчета, които за 8 дни направиха нас, екипа на BRITANICA Leadership Camp, в пъти по-вдъхновени, по-мотивирани и по-оптимистични за бъдещето пред нас! Заедно пишем успешни истории. А как постигаме всичко това?

Израстваме като герои

Амбицираме се да разрешаваме общовалидни конфликтни ситуации с правилна нагласа и приложено знание. Свързваме нашия ентусиазъм и жар с личната мотивация. За да сме успешни в дадено начинание трябва да намерим добър баланс между вътрешните и външните мотивационни стимули. Използваме ги за стартиране на нашите Service Projects от лято 2018, които дават решения на световно важни проблемни теми:  престъпност, бездомните животни, преодоляване на расизма, намаляване на бедността, намиране на първи стаж, безопасност в социалните мрежи и други.  Така показваме нашата обществена ангажираност и отговорност. Освен това се научаваме да си поставяме цели и да изготвяме план за тяхното постигане. World, hold on!

Придобиваме знания

Проявяваме любопитство, взаимна отговорност и отборен дух, като с общи усилия градим екипната стратегия. Сплотяваме се още повече в планирането на сесиите, в които отделяме внимание на важни качества, които всеки истински лидер, трябва да притежава и развива. Правим групови активности за осъзнаване и контролиране на емоциите. Представете си, че сме заедно на спасителна лодка от потъналия ни кораб. Кой заслужава да оцелее? В спора намираме отговори, приложими към различни житейски ситуации. Откриваме своята индивидуалност, разбираме повече за силните страни на характера ни, с развитието на които да постигнем бъдещи успехи. Knowledge is power!

Упражняваме нови активности

Leadership Camp е за каляване на ум и тяло. По време на Sports Day практикуваме 14 различни спорта, като сплотеният дух надделява над стремежа за победа на всяка цена. А победителят е? Всичките участници в Leadership Camp – до един!

Със започването на Curiosity Fair сформираме 7 отбора, в които работим заедно, за да проучим и пресъздадем 7 любопитни експеримента. Презентирайки ги пред останалите, изпробваме метода на "Hook" или "кукичката", която да спечели вниманието на всяка публика.

Добри сме както в спорта, така и в науката, водени винаги напред от силно любопитство. We are strong & smart!
 

 

Ставаме все по-уверени лидери

Leadership Camp 2018 ни тренира за покоряване на върхове както в планината (връх Мечи Чал е вече покорен), така и в живота. Във въжените градини заплитаме възли и разплитаме въжета към висините. А в Нощта на Талантите показваме богатата ни артистичност в нейните различни прояви. Вдъхновяваме се от нашите учители и скаути, като дори споделяме с тях авторски песни. Не само свирим, танцуваме и пеем заедно, но проявяваме и завидни дарби в реденето на Рубик, Jenga, beatbox-a, шаха, рисуването на татуировки с цветни маркери. Поставяме начало на OpTEAMism-a, поддържаме огъня на Camp Fire, излъчваме Chill Leaders.

Как да се запишеш виж тук. Прочети повече информация за Leadership Camp тук.

Дали сезон 2019 ще надмине всички очаквания? Отправяме ви предизвикателство за едно още по-силно представяне! Ще се видим там, лидери!

 #DreamTeens #FutureInfluencers #CampGoals

Прочетете още

Свързани публикации