Skip to main content

Голямото семейство на филиал BRITANICA Чайка във Варна посвещава традиционния си благотворителен футболен мач на каузата да помогнем на деца със Синдром на Даун. Така осъществяваме мисията си „Деца помагат на деца“.

Мачът ще се състои на 24 ноември (неделя) от 14:00 до 16:00 ч. в спортен комплекс TRINITY Park във Варна. Билети може да закупите от офиса на филиала, както и на място в деня на събитието. Със средствата от продадените билети ще подпомогнем проекта „Адаптирано плуване“ на фондация  "Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome". Благодарение на този проект 30 деца със Синдром на Даун от 8 града от цялата страна и през 2020 г. ще имат шанс да плуват индивидуално с треньор, което ще допринесе за тяхното развитие.

С благотворителния мач всички заедно - нашите деца, техните родители и приятели, екипът ни – цялото семейство на филиал BRITANICA Чайка, ще дадем пример за това как да се грижим за другите, да споделяме, да помагаме, да бъдем отговорни, толерантни и разбиращи.
Често говорим в часовете, че здравето и семейството са най-важните неща в живота ни, че трябва да ценим и близките си и всички хора от нашата общност и да бъдем готови да протегнем ръка на тези, които имат нужда от помощ. С това събитие реално показваме на децата как могат да направят именно това.

Общата необходима сума за осъществяването на проекта „Адаптирано плуване“ е 18 хил. лв., от която вече са събрани над 14 хиляди. Надяваме се с нашия благотворителен мач да помогнем инициативата, която е шанс за деца със Синдром на Даун да спортуват и да се чувстват добре и щастливи, да бъде реализирана!
Имаме още малко до целта и вярваме, че ще успеем и за следващата година да осигурим безплатно адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун, защото те го заслужават. Всичко това е възможно благодарение на ежедневната ви подкрепа, споделяния на нашите инициативи, доверието ви към нас и усилената работа и от наша страна“, споделят семейство Красимир Ламбов и Силвена Христова. Те са създателите на фондация „Живот със Синдром на Даун/Life with Down Syndrome“ и са част и от общността на BRITANICA Чайка. Техният син Кристиян беше наш ученик, а дъщеричката им – Микаела, е дете със Синдром на Даун. Нейното състояние е поводът семейството да се посвети на благородната цел да помага на хора със същата съдба. Красимир, Силвена, Крис и Микаела ще бъдат в публиката на нашия мач, а Мики е и едно от децата, които ще имат възможност да тренират плуване като част от проекта.

Дори вече да не са наши ученици, децата и техните семейства са истински важни за нас и ние сме насреща, за да им протегнем ръка винаги, когато имат нужда, защото сме една общност!

Благодарим на нашите партньори в организацията на благотворителния футболен мач от Trinity Park, Dolce Amaro (GARDEN), Новицки парти къмпани и HRVisuals.

Подкрепете ни в нашата кауза!