Skip to main content

Вече 20 гoдини ние от BRITANICA полагаме усилия зa cъздaвaнeтo нa инcтитyция зa изyчaвaнe нa aнглийcĸи eзиĸ в Бългapия. Еcтecтвeнoтo пpoдължeниe на нашия труд е BRITANICA Park School – новосъздаденият от нас училищен ĸoмплeĸc с дeтcĸa гpaдинa, който отваря врати през новата 2019/2020 учебна година.
С BRITANICA Park School ще дадем възможност на учениците да посещават училище, което осигурява качествено образование в здравословна и еко среда, като ги насърчава да бъдат граждани на света и ги подготвя за професионалното им развитие.
Нашата мисия е да развием пълния потенциал на всеки един от учениците ни, като му осигурим въздействаща и мотивираща учебна среда. Надградихме образователната концепция с иновативни и алтернативни методики на обучение, в центъра на които стои детето с неговите индивидуални нужди и потребности.

Детската градина

„Детето в центъра“ е фокусът на програмата в нашата детската градина. Чрез творчески проекти децата развиват креативното си мислене и придобиват увереност за изразяване на собствените си идеи. Чуждите езици се учат естествено и с лекота на възраст до 6 години. Ето защо ежедневните дейности извършваме и на двата езика – български и английски.
Активностите за по-големите деца са насочени към развитие на социалните им умения, математическото и логическото им мислене и подготовката за четене и писане.
Творчеството е ключов подход в нашето ежедневие. Програмата е съобразена с водещата методиката Reggio Emilia Approach, поставяща детето и неговите нужди на първо място.
Още информация за детската градина прочетете тук https://britanica-parkschool.bg/the-castle/

Училището

В BRITANICA Park School залагаме на иновативна образователна методика, основаваща се на три ключови модела на обучение:

Интердисциплинарни връзки (Interdisciplinary Approach) - Обучението чрез интегриране на различни теми от един предмет в друг е базирано на метода интердисциплинарни или междупредметни връзки, което прави учебния процес ефективен и съдържателен. Това помага на учениците да изградят цялостен образ за темата, върху която работят.

Обучение, базирано на проекти (Project-based Learning) - Чрез този метод на обучение учениците имат възможността да разрешават различни проблеми, като приемат предизвикателства или предлагат възможни подобрения. Обучението, базирано на проекти, развива критичното и аналитичното мислене на децата, креативността и уменията им за разрешаване на казуси. Чрез екипната работа и сътрудничеството с другите членове на нашата общност учениците надграждат и своите социални умения.

Дизайн мислене (Design Thinking) - За да могат да достигнат до креативни решения, за учениците е необходимо да разглеждат проблемите като възможности. Включването на този тип оценяване по време на различни задачи дава възможност на децата да си отговорят на въпроси като: Как се справих? Какво бих подобрил следващия път? Какво бих променил? Как бих го развил?

В BRITANICA Park School обучението по английски език е по методологията на BRITANICA. При приключване на езиковите нива учениците от прогимназиалните и гимназиалните класове се явяват на изпитите по английски език на Cambridge, както и на изпити DELE при изучаване на испански език или изпит TestDaF при изучаване на немски език (за гимназистите).
За нови ученици в 8-и, 9-и и 10-и клас са предвидени отделни часове по английски език, ако нивото им на познания и умения е под B2.

Отделяме специално внимание на спорта, тъй като той е основа за изграждане на навици за здравословен начин на живот от ранна възраст. Разполагаме с модерно оборудвана спортна зала, игрища и съоръжения. В училището се организират клубове по футбол, баскетбол, войлебол, тенис на корт, художествена гимнастика, айкидо, танци.

Столовата на училището предлага приготвена на място здравословна храна за сутрешна закуска, междинна закуска, обяд и следобедна закуска. Може и да се носи храна от вкъщи.

Осигуряваме всекидневен медицински контрол, както и консултации с психолог и логопед.

Още за началното училище прочетете тук:
https://britanica-parkschool.bg/primary-school/

Още за прогимназията прочетете тук:
https://britanica-parkschool.bg/secondary-school/

Още за гимназията прочетете тук:
https://britanica-parkschool.bg/high-school/

Модерният кампус

Изцяло новият ни училищен кампус с детска градина, разположен на 15 423 кв. м в кв. Драгалевци, разполага с обширен парков двор и е с луксозно интериорно изпълнение, създаващо усещане за уют и простор. За пълноценното изживяване на децата са на разположение:

 • просторни учебни и помощни кабинети
 • класическа библиотека
 • модерно оборудвана спортна зала по стандартите на FIBA
 • зали за събития, както и вътрешен и външен амфитеатър
 • театрална зала и зала за изобразително изкуство
 • зали за обучение по музика и танцово изкуство
 • специализирани кабинети по физика, химия и биология
 • видео наблюдение и физическа охрана
 • столова с приготвена на място здравословна храна
 • отделна секция за детска градина със собствен физкултурен салон
 • паркинг

За допълнителна информация можете да се свържете с нас на:
тел. +359 2 488 78 77
e-mail: info@bps-edu.org

За прием ни пишете на priem@bps-edu.org

Още информация ще отриете в сайта на BRITANICA Park School тук: https://britanica-parkschool.bg