Skip to main content

Въпреки усложнената ситуация в момента, за много от вас предстоят едни от най-хубавите моменти – а именно студентските години. Но кандидастудентският процес сега се характеризира с някои промени, които следва да имате предвид ако сте избрали университет в Англия:

Удължава се крайният срок, за да отговорите на оферти от университетите

 Срокът, в който може да отговорите на оферти към университетите се удължава с 2 седмици, тоест първоначално обявената крайна дата от 5-ти май (за кандидат-студентите получили оферти до 31-ви март) се премества на 19-и май. Важно е да отбележим, че всички промени на дати и допълнителни изисквания от университетите, са отбелязани в личния ви акаунт в UCAS. Също така, вашият BRITANICA Adviser е насреща по всяко време за въпроси и разясняване на текущата ситуация.

А ако все още се колебате кой университет да изберете ...

Сега е моментът да се възползвате от предимствата на дигиталните технологии и да направите виртуална обиколка на избраните от вас университети. Въпреки големият обем от информация, на която попадате в интернет – статии, снимки, ревюта, една разходка из кампуса със сигурност би оказала много по-силно въздействие върху крайното ви решение. А тази разходка може да я направите още днес – ВИРТУАЛНО и само с едно кликване на мишката! Освен че ще видите как изглежда самият университет отвън, едно от основните предимства на виртуалните обиколки е, че може обстойно да се разходите из кампуса и отвътре – да разгледате залите за семинарни занятия, аудиториите за лекции, библиотеката, дори общежитията! А с помощта на Google Maps може да се запознаете и с целия район около кампуса ви! Това със сигурност е от голям плюс, тъй като ще се чувствате много по-уверени като отидете на място и шансът да се изгубите в района е сведен до минимум! Ето и списъкът с университети, където можете да направите виртуална обиколка!

Удължава се крайният срок за изпращане на диплома и сертификати

Въпреки въвеждането на онлайн обучение в училищата, максималната отдаденост на всички преподаватели и наваксването с учебния материал, не е изключено удължаване на учебната година. Във връзка с необичайната ситуация и очакващото се забавяне на дипломи и сертификати, английските университети отново проявяват гъвкавост, като крайният срок за предаване дипломи (high school diplomas) и други сертификати в повечето университети, към момента се обявява да бъде през месец на август. Повечето английски университети допълнително успокояват бъдещите български студенти, заявявайки, че при нужда дипломите могат да бъдат изпратени и на по-късна дата. Въпреки официалните твърдения и очакваната гъвкавост на университетите, задължително следете изискванията на избрания от вас университет във връзка с новите сроковете.

Финансиране 

Според последни данни от Student Loan Company, условията и крайните срокове за кандидатстване за финансиране остават непроменени. Имайки предвид, че кандидатстването за финансиране е сред последните етапи на целия процес, скоро всички наши кандидат-студенти ще бъдат поканени на среща, на която Adviser-ът ни ще даде ясни насоки за документите и крайните срокове.

Кандидатстване за настаняване

Почти всички в Агнлия предлагат настаняване в общежития за своите студенти, като при първокурсниците престоят е гарантиран. В някои университети приемът за настаняване в общежитията вече стартира, така че отново следете по-подробна информация за крайниte дати за подаване на документи в сайта на избрания от вас университет или се обърнете към вашия BRITANICA Adviser.

Старт на новата учебна година 

Според най-актуалната информация, касаеща бъдещите кандидат-студенти, началото на учебната 2020 година остава непроменено – септември 2020 г. А сред добрите новини е, че Freshers’ Week също ще се състои.

За тези от вас, които сте стартирали подготовката на документите за кандидатстване сами, но сега имате нужда от помощ за отговаряне на оферти, кандидатстване за финансиране, настаняване и други, обърнете се към BRITANICA Advisers. Контакти може да намерите ТУК, а още съвети свързани с целия кандидатстудентски процес вижте във видеото ни!