Skip to main content

Вдъхновени от идеята, че във всеки един от нас живее супергерой, който чака да бъде събуден и да започне да помага на другите, за втора поредна година семейството на филиал BRITANICA Севастопол създаде филм, с който отбеляза края на учебната година и подкрепи благотворителна кауза. Тази година добротворците ни бяха подкрепени от други съмишленици, като заедно доказаха, че когато гледаме в една посока, сме способни да постигнем всяка цел, която си поставим.

Мисията на нашите супергерои тази година бе да съберат средства за закупуване на бус, с който ще подпомогнат деца с диагноза от аутистичния спектър, посещаващи занятията на Център за социална рехабилитация и интеграция „Живот под дъгата“. Малчуганите и по-големите деца от BRITANICA Севастопол, заедно с целия екип на филиала, заснеха филма Rocketman, вдъхновен от едноименната песен на сър Елтън Джон и придружен от много изпълнения на други любими негови творби.

И тъй като доброто е заразно, към инициативата на BRITANICA Севастопол се присъединиха членове от самия център и от общността на СУУНЗ „Проф. д-р Иван Шишманов“, които заедно с нашите деца осъществиха базар пред филиала ни във Варна. В продължение на една седмица те изработваха и продаваха изящни орнаменти с лятна тематика и така спомогнаха за събирането на част от средствата, необходими за каузата.

Лятно кино Варна посрещна голямото и задружно семейство на BRITANICA Севастопол за премиерата на Rocketman. Непосредствено преди прожекцията добротворците бяха организирали още един благотворителен базар с красивите орнаменти и вкусни изкушения за гостите. Публиката се събираше, настаняваше се по местата си, пристигнаха и звездите от лентата, а когато слънцето ни се усмихна за последно, прожекцията бе открита.

Филмът Rocketman разказва за градчето Готам Шайър, където злодей и неговите спътници изобретяват ужасяващо устройство, отнемащо специалните сили на всеки супергерой. С това у хората от Готъм Шайър настъпва страх и паника – техните закрилници изчезват, лошотията и несгодите взимат превес.

И точно когато изглежда, че всяка надежда за спасение е изгубена, момичетата от музикалната група Bennie and the Jets (по друга едноименна песен на сър Елтън Джон) и техните приятели от училището BRITANICA Суперстопол успяват да върнат на обикновените граждани вярата в доброто и да им покажат, че всеки един от нас може да направи всичко, стига само да пожелае. Освен майсторската актьорска игра и невероятния монтаж, във филма присъстват и много музикални интерпретации на творби на сър Елтън Джон, изпълнени от талантливите ни малчугани.

„Поуката от филма е, че промените не са негативни, те са само позитивни. Няма нищо лошо в промяната, има само добро. Всеки е супергерой, всеки може да бъде Рокетмен“, разказа ни Божидар Великов от ниво M3, който играе една от главните роли в Rocketman.
И наистина е така. Нашите супергерои – всички курсисти на BRITANICA Севастопол, техните родители, екипът на филиала и доброволците успяха заедно да съберат така нужната сума от 12 010,74 лева, за да помогнат на ЦСРИ „Живот под дъгата“. Те доказаха, че всяка идея може да бъде реализирана, стига само да работим по нея заедно и с широко отворени сърца. Това е не само една от основните ценности, които възпитаваме у децата в BRITANICA, но и знание, което ще ги вдъхновява за още добрини!