Skip to main content

Коледа е домашен уют, аромат на мандарини, усмивки и споделено щастие. Това е времето, в което цялото семейство се събира около коледната трапеза, разменят се подаръци и ... се играят игри!

Ако вече сте изчерпали арсенала от дейности, с които да забавлявате децата, тази статия е точно за вас! Споделяме ви няколко свежи идеи, които са едновременно интересни, образователни и ще поддържат интереса на вашите малчугани ч-а-а-к до Коледа.

“Ако на курабийката пише моето име, значи си е моя” - Вкусната храна е неизменна част от коледните празници. А десертите са перлата в короната на празничните трапези. Тази година ние ви предлагаме да не чакате до 24. и 25. декември, за да приготвите нещо сладко и вкусно. Направете го още сега! Ако се притеснявате, че въвличането на децата в бъркането на смес за курабийки ще ви коства цял ден чистене след това, можете да ги включите само в декорирането. Все пак този процес е много важен! Изберете любимата си рецепта, изпечете сладките и раздайте на децата по няколко, върху които да изпишат имената си на английски с глазура. Но внимание… така ще имат извинение да изядат повече от една курабийка… щом пише името им, означава, че си е тяхна. :)

Балансирай коледното дърво - С тази коледна игра може да бъдете сигурни, че децата ще се раздвижат добре, докато упражняват коледни думички на английски!
За целта ви трябва зелено широко тиксо, както и двойнозалепващо такова, няколко листа хартия в различни цветове, химикал и малки лепящи листчета. От цветната хартия изрежете, заедно с децата различни формички, наподобяващи топки, гирлянди, играчки и, разбира се, коледна звезда, а на гърба на изрезките сложете двойнозалепващо тиксо. След това освободете пода в хола или друга по-широка стая. Зеленото тиксо ще ви бъде необходимо, за да създадете своята коледна елха на пода - първо залепете една дълга лента от него по дължина, за стъбло, и няколко по-къси по ширина, които да играят ролята на клони. На различни места по елхата поставете лепящи листчета с изписани на английски думички, които означават части от украсата. Целта е, ходейки по стъблото, децата да залепят вече изрязаните фигурки, които отговарят на изписаната думичка, и така да украсят елхата съвсем сами!

Коледни пожелания - Искрените пожелания могат да сгреят сърцето на всеки. А един от най-милите подаръци е ръчно направената картичка. Затова ви предлагаме да организирате един творчески следобед с децата, в който да развихрите въображението си и да подготвите красиви картички за цялото семейство. А в допълнение вашите малчугани могат да подготвят и впишат специални пожелания на английски, с които да покажат колко много думички са научили през последната година.

Коледно караоке - Какво е един празник без музика, песни и танци? Какво е Коледа без “Jingle Bells” и “We wish you a Merry Christmas”? В този ред на мисли, можете да се организирате караоке вечер с отбрани коледни песни на английски. Време е холът да се превърне в концертна зала - пуснете коледните лампички, подгответе playlist-а с любимите песнички на децата, а за да стане още по-ефектно, можете да се облечете като красиви Снежанки или весели джуджета. Така ще вдъхновите децата да ви изнесат коледен концерт, който вярваме, че ще бъде по-хубав дори от тези по телевизията!

Надяваме се, че сме ви дали няколко добри идеи и сме ви накарали да се усмихнете.
Целият екип на BRITANICA ви пожелава весели празници и една позитивна и успешна Нова година!