Skip to main content

Въпроси за родители

Въпроси за родители

Най-малките участници в програмата трябва да са навършили 8 години.

В BRITANICA Summer Camps, участниците се разпределят по учебни групи според тяхната възраст и ниво на владеене на английски език, спрямо следните критерии:

Лагер За ученици на BRITANICA в нива За деца, които не са ученици на BRITANICA на възраст
Adventure VYL3, Beginner, Founders, Starters, Movers, M1 и M2 (10-годишни) от 8 навършени до 10 г. включително
Challenger M2 (11-годишни), M3, М4, T1, T2, H1 (13-годишни), Н2 (13 и 14-годишни), Н3 (до 16-годишни) от 11 навършени до 16 г. включително

Една група се състои от 10-12 деца.

Децата се настаняват в двойни или тройни стаи, групирани по пол и възраст.

Програмата BRITANICA Adventure Camp Еко хотел Здравец, село Куклен .

Програмата BRITANICA Challenger Camp ще се проведе в хотел "Света Екатерина", Рибарица</>

Хотелите са разположени в тихите части на курортите, сред чистата красота на планината.

Екипът на BRITANICA Summer Camps 2024 се състои от преподаватели по английски език (лидери), които са през целия ден с децата и се грижат за тях по време на всички програми. Важна част от екипа са и скаутите, които обучават децата по време на скаутската програма. С всяка лагерна смяна са и мениджър лагер и лекар.

Програмата за участниците в Adventure Camp включва плуване всеки ден, с изключение на дните на пристигане, целодневен поход и тръгване. При записването за лагер родителят трябва да поясни дали детето му ще участва в заниманията по плуване. За участниците в Challenger Camp плуването е включено като свободно избираема програма. По време на плуване хотелът осигурява професионален спасител.

По време на всички смени на BRITANICA Summer Camps има три менюта – с всички хранителни продукти, без месни продукти и без животински продукти. При записването на детето в програмата родителят трябва да посочи едно от трите. Лятото е благоприятен сезон за набавяне на всички необходими хранителни вещества, затова изискваме от туроператора и от хотелския комплекс храната да бъде достатъчно разнообразна и да включва плодове и зеленчуци всеки ден. От екипа на BRITANICA Summer Camps стриктно следим подбора и приготвянето на храната. Храненето е в ресторанта на комплекса. В деня на целодневния поход децата имат пикник на поляна със специално приготвен пакет суха храна.