Skip to main content

Challenger Camp

BRITANICA Challenger Camp е посветен на изграждането на характер, на общуването и приятелството и на любовта към природата. Чрез разнообразни упражнения всеки ден, ученици между 11 и 16 години, както и курсисти на BRITANICA в нивата М2 (11-годишни), M3, M4, T1, T2, H1 (13-годишни), H2 (13 и 14-годишни) и H3 (до 16-годишни) изграждат основни добродетели.

Екипът

Mениджърите на BRITANICA Challenger Camp отговарят за организационните дейности на лагера. Грижат се за добрата комуникация между лидерите и родителите и винаги са на разположение, когато имате въпроси, свързани с детето ви. Екипът включва преподаватели на BRITANICA, професионални скаути и планинари, както и медицинско лице, което е на разположение по всяко време от денонощието.

Мястото

Хотел „Света Екатерина“***, Рибарица

Рибарица ни посреща със спокойствие и много зелено пространство. Хотел „Света Екатерина“ се намира в тихата част на курорта, сред красотата и чистия въздух на планината. Обстановката дава нужната свобода на младежите да спортуват, да участват в разнообразните занимания и да учат за планината и нейния живот. Базата разполага с басейн, а стаите са просторни и удобни.

Приключенията

Програмата на летните лагери на BRITANICA се води изцяло на английски език. Подрастващите не спират да се развиват и затова всеки ден от лагера е посветен на положителна черта от характера, на която си заслужава да наблегнем.

Успоредно със заниманията на английски език учим с професионални скаути за придвижването и ориентирането в планината. Един от дните е специално отделен за планински поход, в който се прилагат вече изградените умения от лагера.

В свободното си време можем да се отдадем на спорт и плуване в басейна на хотела.

Търпението е ключово за всичко, което искаме да постигнем, а самоконтролът ни помога да държим в ръце всяка важна ситуация.

Взаимопомощта и грижата са онези колективни блага, които ни карат да правим добро, да се подкрепяме и да се радваме на успехите на другите. Учим се, че трябва да сме отдадени към хората около себе си, без да искаме нещо в замяна.

Уважението се гради дълго и се разрушава за миг. Challenger Camp учи децата как да изграждат уважение в средата си – гарант за ползотворни отношения.

Толерантността е онази добродетел, основана върху желанието ни да сме равнопоставени и единни. Чрез различни занимания децата учат за стереотипите и как да се отърсваме от тях.

Съпричастност – да можеш да погледнеш през очите на другия, да разбереш неговата гледна точка и солидарно да почувстваш ситуацията с него. Безценната основа на приятелството.

Доверие – да разчиташ на този до теб. Доверието е спойката, която прави от група хора – Отбор. А когато имаш доверен отбор зад гърба си – тогава можеш да покориш света.

Програмата

Видео

Продължителност

BRITANICA Challenger Camp е 8-дневен лагер за ученици между 11 и 16 години и курсисти на BRITANICA в нивата М2 (11-годишни), M3, M4, H1 (13-годишни), H2 (13 и 14-годишни годишни) и H3 (до 16-годишни).

Може да изберете една от двете смени:
> От 9 до 17 юли (с организиран транспорт от София);
> От 18 до 26 юли (с организиран транспорт от София, Пловдив, Варна и Бургас).

Такса

Пакетната цена за BRITANICA Challenger Camp е 1351 лв. и включва туроператорски пакет (транспорт, пълен пансион, планинска застраховка) и образователни програми (Natural English, Character Counts, How to Scout, Secrets of the Mountain). Заплаща се на две вноски:
> туроператорски пакет 592 лв. (с транспорт)/ 550 лв. (без транспорт);
> образователни програми 759 лв.

*Местата са ограничени и записването става с регистрация и заплащане на туроператорския пакет.

За повече информация и записване

Свържете се с нас на телефон +359 89 999 5267

или

Пишете на e-mail: summercamps@britanica-edu.org