Skip to main content

Конкурс

КОНКУРС ЗА МАЛКИ ХУДОЖНИЦИ

От 11 септември до 3 ноември 2023 г. ще се проведе деветото издание на националния конкурс за детска рисунка на BRITANICA. В него могат да участват деца от предучилищните групи в детските градини и училищата и ученици в 1. и 2. клас. 

Мило дете,

нарисувай ни своето любимо фантастично създание от приказките и легендите или измислено от теб чудато животинче. Представи го в ситуация, в която е заедно с други герои на фона на местата, които обитава. Разтвори книгите с приказки на различни народи, прочети или помоли някой да ти прочете или разкаже. Ще се удивиш колко многобройни и разнообразни са фанстастичните персонажи от приказките на различните континенти, страни и народи. Така ще се срещнеш с много вълшебни същества и това ще разпали още повече любопитството ти към книгите. Стремим се да научим децата да бъдат любознателни, мислещи, знаещи, отговорни и ги стимулираме да дават воля на въображението си. Това издание на нашия конкурс е посветено на приказните герои и на любовта към книгите.

УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

Всяко дете може да участва само с една индивидуална авторска рисунка. На нея трябва да изобрази фантастично създание от приказка или легенда, а също - измислен от него подобен герой. Може да нарисува персонажа си в момент от приказката, във взаимодействие с други същества, и за фон да използва подходяща среда.

Рисунката трябва да бъде на лист с формат А4 (или лист от стандартен блок или скицник), допуска се и формат А3. Няма ограничения относно материалите, инструментите и техниката на рисуване.

С избраната тема искаме да насърчим любовта на децата към четенето и да окрилим тяхната фантазия. Стремим се да обогатим представите им за фолклора и литературата, за пъстротата от герои в народното творчество и книгите на различни страни и народи по света, защото всяка култура си има свои характерни приказни обитатели.

СРОК И ИЗПРАЩАНЕ НА РИСУНКИТЕ

Рисунки се приемат от 11 септември до 3 ноември 2023 година. Творби, донесени на място, получени по имейл или по пощата с клеймо след крайната дата, не участват в конкурса.

Рисунката и придружаваща Декларация можете:

• да изпратите по пощата или да донесете на адрес: София 1000, ул. „Шести септември“ №7, ет.1, BRITANICA;

• да донесете на място в удобен за Вас филиал на BRITANICA в София, Пловдив, Варна или Бургас;

• да изпратите (снимани с телефон или камера или сканирани) на email: britanica.konkurs@gmail.com – рисунките в дигитален формат трябва да бъдат сканирани или заснети с високо качество на дневна светлина и да показват максимално добре творбата.

Снимките на рисунките не трябва да бъдат обработвани дигитално.

ДАННИ НА ДЕТЕТО

НА ГЪРБА НА РИСУНКАТА (В ДОЛНИЯ ЛЯВ ЪГЪЛ) НАПИШЕТЕ С ПЕЧАТНИ БУКВИ:

• име на рисунката;

• три имена на детето;

• пълно име на учебното заведение;

• населено място.

Родителят/настойникът разпечатва, попълва и подписва Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни.

Декларацията трябва да се залепи с лепило или да се прикачи с телбод към гърба на рисунката, или да се изпрати като прикачен файл в имейла (при изпращане онлайн).

Рисунки с непълни данни или непридружени от Декларация няма да бъдат допуснати за участие в конкурса.

НИЕ ЖИВЕЕМ В ПРИКАЗКИТЕ И ЛЕГЕНДИТЕ

Фантастични създания и животни

Сфинкс

Сфинкс

Едно от най-известните митични същества на Древен Египет и Древна Гърция. То има тяло на лъв, глава на жена или божество и големи криле на орел. Много е умно и понякога задава трудни гатанки на хората. Най-големият и най-старият от египетските сфинксове е Великият сфинкс в Гиза.

Дракон

Дракон

В българските приказки е познат още и като Змей. Той вероятно е най-известното митично същество от хиляди години и често е главен герой в истории от целия свят. В европейските приказки драконът обикновено е лош и бълва огън, а в китайските е добър и благороден.

Русалка

Русалка

Красиво водно създание с женско тяло и с опашка на риба, което живее в моретата или в реките и езерата. В някои истории русалките са добри, пеят песни и помагат на хората, но в други те могат да са опасни и да създават премеждия на моряците.

Феникс

Феникс

Той е красива огнена птица с дълги пера и е безсмъртен. Веднъж на всеки петстотин години фениксът избухва в пламъци и след това се преражда от пепелта си. Символ е на Слънцето, на надеждата и на вечния живот.

Симаргал

Симаргал

Той е добро същество от митологията на славяните. Символ е на слънчевата светлина, плодородието и божественото вдъхновение. Изобразяван е като голямо куче със златни криле, което пази земите и житата. Вярвало се е, че е посредник между боговете и хората.

Ци-лин

Ци-лин

Мило и благородно митично създание, което идва от далечен Китай. Има черти на лъв, на елен и на еднорог. Изобразява се с къса грива и един или два рога на главата. Цялото му тяло е покрито с пламъци и може да ходи по водата. Хората го смятат за символ на добродетел и защита.

Награди

Награди ще получат общо 40 деца. Класираните от 4. до 20. място в двете възрастови категории получават грамота за участие, индивидуален абонамент за Книговище и предметни награди. А за победителите сме приготвили следното:

II МЯСТО (3.-4. ГР.)

 / 

Летен курс по английски език в BRITANICA, абонамент за Книговище за целия клас или група, играта "Географика - Опознай света" от Thinkle Stars и творчески материали от Erich Krauze.

I МЯСТО (3.-4. ГР.)

 / 

Годишен курс по английски език в BRITANICA, абонамент за Книговище за целия клас или група, играта "Географика - Опознай света" от Thinkle Stars и творчески материали от Erich Krauze.

III МЯСТО (3.-4. ГР.)

 / 

Книга на английски език от BRITANICA, абонамент за Книговище за целия клас или група, играта "Географика - Опознай света" от Thinkle Stars и творчески материали от Erich Krauze.

II МЯСТО (1.-2. КЛ.)

 / 

Летен курс по английски език в BRITANICA, абонамент за Книговище за целия клас или група, играта "Географика - Опознай света" от Thinkle Stars и творчески материали от Erich Krauze.

I МЯСТО (1.-2. КЛ.)

 / 

Годишен курс по английски език в BRITANICA, абонамент за Книговище за целия клас или група, играта "Географика - Опознай света" от Thinkle Stars и творчески материали от Erich Krauze.

III МЯСТО (1.-2. КЛ.)

 / 

Книга на английски език от BRITANICA, абонамент за Книговище за целия клас или група, играта "Географика - Опознай света" от Thinkle Stars и творчески материали от Erich Krauze.

Организатор на конкурса

BRITANICA е образователен център, в който от 1999 година насам правим това, което най-много обичаме – предаваме знания по английски с много любов. Ние сме оторизиран изпитен център на Cambridge Assessment English, part of University of Cambridge. Наша мисия е да помогнем на учениците да овладеят английския език на най-високо ниво и да развият силните си страни и качества, така че да пораснат като успешни млади хора.

BRITANICA

Повече за нашите

Партньори

Основен партньор

Книговище е онлайн образователна платформа с хиляди забавни въпросници по детски книги и детски новини. Под формата на игра помага на малките читатели да откриват удоволствието от книгите, да развиват четенето с разбиране и критичното си мислене. Подходящо е за деца от най-ранна читателска възраст до 14 години. За родителите и учителите Книговище е достъпен и доказано ефикасен съюзник във възпитанието на страстни и знаещи читатели и превръщането им в любознателни и грамотни граждани на света. Книговище включва и „Вижте“ – първата българска медия, която пише новините на разбираем за децата език - ключ към критичното мислене, гражданската и медийната грамотност.

Партньор - награден фонд

С Thinkle Stars играеш, за да знаеш! Thinkle Stars представя най-голямото портфолио от образователни играчки на български език за деца от 1 до 12 години. Интерактивните играчки за малчугани развиват мисленето, логиката, любопитството и концентрацията. Помагат на децата да научат повече за буквите, числата, животните, цветовете, формите, професиите, предметите от заобикалящия свят и още много. Настолните състезателни игри пък са подходящи за цялото семейство. Играейки заедно научаваме много за Земята и космоса, културата, спорта и логиката.

Основен партньор

Erich Krause е една от най-известните търговски марки, която произвежда широка гама от продукти: офис консумативи, продукти за творчество, чанти и раници и др. Всички те са произведени от висококачествени суровини, безвредни за потребителите и лесни за употреба. Детските продукти за творчество са нетоксични, с много природни компоненти, съобразени с възрастта и развитието на малчуганите. Качествените боички, флумастери и моливи правят рисунките им ярки и пъстри, с наситени цветове, които дълго време не избледняват, благодарение на специалните компоненти, които осигуряват UV защита на всички рисунки.

Медиен партньор

Радио FM+ е първото частно радио в България. FM+ наложи модерното радио звучене в странaта и повече от 30 години доказава силата на радиото. Слоган на Радио FM+ e „Винаги най-добрата музика”, а в национален ефир звучи специална селекция от поп, соул, поп-рок и R'n'B музика от 90-те години до днес. Ние сме социално отговорна медия и органиизраме редица  социални каузи сред които, „Убий скоростта, спаси дете“, която апелира към повишено внимание на децата на пътя.  „1 юни - Празник на детските усмивки“ – посветен на най-ценното богатство – децата, кампанията „Будител на годината“ и редица други.

Медиен партньор

Radio FRESH! e любимото радио и изборът на модерните хора. В неговия ефир звучат най-актуалните хитове от световната и българската сцена. Радиото залага на максимата: „Повече музика, по-малко говор.” Свежите водещи акцентират на актуална информация от света на музиката, шоубизнеса и модерните технологии. През годините Radio FRESH! печели множество признания: отличието „My love marks”, на което е носител цели четири пъти, и наградата „Златен чадър” на международния медиен фестивал MediaMixx в Албена. А най-голямото признание е това на феновете - радиото има над 320 000 последователи в социалните мрежи.

Медиен партньор

Радио Melody предлага на аудиторията, както съвременни парчета, така и музика от 60-те години на 20 век. Песните от последните няколко десетилетия са залог за успех сред слушателите. Добре подбраната музикална селекция сплотява различни поколения и създава музикални „мостове“ между тях. Melody е предпочитано радио за широк кръг от меломани в поп-мелъди стила и класическите БГ хитове. Melody е синоним на забавна музика, която може да накара всеки да се пораздвижи дори и в най-студения и дъждовен ден! Неслучайно мотото на медията е „Всяка песен има история с теб!“

ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА НАШЕТО

ЖУРИ

Стела Терзиева

Стела Терзиева

BRITANICA

Искра Джанабетска-Кавалджиева

Искра Джанабетска-Кавалджиева

Книговище

Калина Стефанова

Калина Стефанова

Радио FM+

ТОВА СА НАШИТЕ

ПОБЕДИТЕЛИ

Благодарим за участието, скъпи деца!


В това издание на конкурса получихме 2217 рисунки от всички кътчета на страната, а и зад граница – например от българското училище в Братислава, Словакия. Видяхме, че познавате митологията и обичате приказките, че имате прекрасни учителки, майки и татковци, баби и дядовци, които ви четат до насита и затова ни затрупахте с много, много хубави рисунки на приказни герои.


Нашето жури оцени най-високо вашата фантазия и креативност и композицията и колорита на творбите. Опита се да отсее рисунките, които са изцяло авторски и детски. Високо оцени полета на въображението, пъстротата, замахът на ръката, показващ хъса, с който сте работили, и творческата енергия, която си личи в творбите. Беше много трудно да бъдат избрани само 40 произведения. По-долу виждате имената на отличените автори. Нека усмивките на всички останали не помръкват!


Пожелаваме на всички да продължавате да рисувате със същото желание, да не спирате да пътувате в приказните светове и все така да ги претворявате с удоволствие, припомняйки на по-големите от вас красотата на този полет! 

Детска градина – 3. и 4. група

Победители
1. Жанина Енчева, 5 г., Добрич - „Паякокотка с близалки“
2. Иоан Хинов, 5 г., Севлиево - „.Козирог“
3. Мила Кралева, 6 г., Бургас - „Крилатко-пъстроопашатко“

       Класирани в Топ 20

 •    Георги Чолпанов, 6 г., София - „Змей горянин“
 •    Кари Василиева, 5 г., София - „Пеперуденият слон“
 •    Валерия Йорданова, 6 г., Кюстендил – „Триглав змей“
 •    Боян Славев, 6 г., Ловеч – „Жар-птица“
 •    Илко Калайджиев, 5 г., "Жаблин дивак"
 •    Дана Ковачева, 6 г., Ямбол – „Еднорог“
 •    Симона Вичева, 6 г., Димитровград  - „Лунен дракон“
 •    Ясин Реджеб, 5 г., Стара Загора - „Огнедишащ змей“
 •    Михаил Йорданов, 6 г., Силистра - „Най-смелият брат и ламята“
 •    Мария Иванова, 6 г., Димитровград – „Пери – охлюва с човка“
 •    Димитър Георгиев, 6 г., с. Смилян - „Фуц-Ланг - пазителят на земните недра“
 •    Михаил Алиев, 6 г., Варна – „Скар“
 •    Никол Ишкиева, 6 г., Бургас - „Омагьосаната принцеса - цветен дракон“
 •    Крисия Иванова, 6 г., Плевен - „Змеят с вълшебните криле“
 •    Даниел Тодоров, 5 г., Велико Търново - „Моето чудато коте“
 •    Елия Субашка, 6 г., Бургас – „Феникс“
 •    Никол Борукова, 5 г., Пловдив – „Жирафче-пеперудка“
 

Училища

Победители
1. Даяна Сиракова, 8 г., Пловдив – „На гости в дома на дракончето Поли““
2. Християна Таскова, 8 г., Дупница - „Обитателите на реката“
3. Марина Караманолева, 7 г., Пловдив - „Блясъчка - феята на сънищата“

       Класирани в Топ 20 Училища – от 4. до 20. място

 •    Божидара Божилова, 8 г., Варна - „Златната рибка“
 •    Васил Славов, 8 г., Варна – „Владетелят на планината“
 •    Валерия Василева, 7 г., Червен бряг - „Хари Потър“ - таралежковци
 •    Никол Шопова, 8 г., Асеновград - „Малко дъгово драконче Сиси“
 •    Виктор Томов, 8 г., Видин - „Пъстроцветко-морското създание“
 •    Жаклин Димитрова, 8 г., Добрич - „Светът на феите“
 •    Красимир Рачев, 8 г., с. Русаля - „Среднощен дракон“
 •    Алекс Попов, 7 г., Перник - „Хипогриф“
 •    Арда Тефик, 8 г., Варна - „Пъстър феникс“
 •    Георги Каменов, 8 г., София - „Караконджулът“
 •    Персияна Иванова, 8 г., София - "Везната на Анубис"
 •    Калоян Петров, 8 г., Свищов - „Драконът на скалите“
 •    Диана Цанкова, 7 г., София - „Тъмнина“
 •    Фарида Софияди Чакравардая, 7 г., София - „Момичето от раковината“
 •    Ива Ценова, 8 г., София – „Най-смелият брат и ламята“
 •    Иванина Коновска, 6 г., 1. клас, София - „Летящото лъвче“
 •    Христо Бончев, 8 г., Казанлък - „Огненият човек“
НАЙ-ДОБРИТЕ РИСУНКИ

ВИРТУАЛНА ИЗЛОЖБА

Еднорог

Submitted by admin on December 8, 2023
Дана Ковачева, 6 г., Ямбол

Феникс

Submitted by admin on December 8, 2023
Елия Субашка, 6 г., Бургас

Хипогриф

Submitted by admin on December 7, 2023
Алекс Попов, 7 г., Перник

Скар

Submitted by admin on December 8, 2023
Михаил Алиев, 6 г., Варна

Тъмнина

Submitted by admin on December 7, 2023
Диана Цанкова, 7 г., София
ПЪЛНИТЕ

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

1. С участието си в Конкурса участниците приемат и се съгласяват с настоящите правила на Конкурса. Заявявайки желанието си за участие в Конкурса, родителите и/или попечителите на участника декларират, че ясно и напълно са разбрали и приели условията за участие.

2. В Конкурса могат да участват всички деца в следните две възрастови групи:
- деца в 3-та и 4-та група в детската градина или в предучилищна група в училище
- деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище
с изключение на роднини на членове на журито на Конкурса.

3. Всички деца, които желаят да участват в Конкурса, подготвят и изпращат по 1 (една) индивидуална авторска рисунка, рисунки в съавторство не участват в Конкурса. Ако рисунката се изпраща по пощата, тя трябва да е в оригинал, а не нейно принтирано копие. Ако рисунката се изпраща в дигитален формат, тя трябва да е сканирана или заснета с високо качество. Комплекти от рисунки, които се изпращат от училища, детски градини или школи по рисуване, могат да бъдат изпратени само с куриер до адреса на централния ни офис, не биват взимани от гише на Български пощи.

4. Организаторите приемат рисунки за участие в Конкурса, по посочения в т. 5 начин, в периода от 11 септември 2023 г. до 3 ноември 2023 г. Рисунки, получени по имейл след 3 ноември 2023 г. не участват в Конкурса. Рисунки, изпратени по пощата с пощенско клеймо след 3 ноември 2023 г., не участват в Конкурса.

5. Рисунките се подават по един от следните начини:
5.1. По пощата на адрес: BRITANICA, гр. София 1000, ул. „Шести септември“ №7, ет. 1. Възможно е изпращане на рисунки с Български пощи, когато пратката е тип "писмо" и може да бъде доставена, но не и когато е тип "колетна пратка" и трябва да бъде получена от гише в пощенски клон.
5.2. На място, в някой от филиалите на BRITANICA в гр. София или страната:
5.2.1. BRITANICA Бели брези, гр. София, ул. „Хайдушка гора“ №48Б, 02 4666 500;
5.2.2. BRITANICA България, гр. София, бул. „България“ №53, ет.3, 02 4666 570;
5.2.3. BRITANICA Орлов Мост, гр. София, ул. „Тулово“ №7, 02 4666 520;
5.2.4. BRITANICA Лозенец, гр. София, ул. „Голо Бърдо“ №22, 02 4666 525;
5.2.5. BRITANICA Плиска, гр. София, кв. „Изток“, бл.5 , 02 4666 530;
5.2.6. BRITANICA Гео Милев, гр. София, ул. „Едисон“ №47, 02 4666 536;
5.2.7. BRITANICA Мадрид, гр. София, ул. „Константин Фотинов“ №2, 02 4666 545;
5.2.8. BRITANICA Прага, гр. София, бул. „Прага“ №18, 02 4666 510;
5.2.9. BRITANICA Люлин, гр. София, бул. „Царица Йоанна“ №57, ет. 2, 02 4666 560;
5.2.10. BRITANICA Младост 1, гр. София, ул. „Йерусалим“, бл.12, 02 4666 550;
5.2.11. BRITANICA Младост 2, гр. София, бул. „Андрей Ляпчев“ №74, 02 4666 565;
5.2.12. BRITANICA Ситняково, гр. София, бул. „Шипченски проход“ 5, ет. 2, 02 4666 575;
5.2.13. BRITANICA Пловдив, гр. Пловдив, ул. „Гладстон“ №2, 032 599 520;
5.2.14. BRITANICA Бургас, гр. Бургас, ул. „Патриарх Евтимий“ №26, 056 999 810;
5.2.15. BRITANICA Севастопол, гр. Варна, бул. „Княз Борис I“, №53, 052 999 600;
5.2.16. BRITANICA Чайка, гр. Варна, ж.к. „Чайка“, бл. 68, партер, 052 999 605
5.3. В дигитален формат на имейл britanica.konkurs@gmail.com – рисунките, изпратени в дигитален формат трябва да бъдат сканирани или заснети с високо качество на дневна светлина и да показват максимално добре творбата. Снимките на рисунките не трябва да бъдат обработвани дигитално.

6. Всички рисунки, представени за участие в Конкурса, трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:
6.1. Листът, на който са нарисувани рисунките, да е с размери формат А4 (29,7 / 21 см) или лист от стандартен блок или скицник за рисуване (23 / 32 см). Допускат се и рисунки в размер А3.
6.2. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване, които са използвани.
6.3. Да изобразяват фантастични приказни герои - животни или други създания, или да показват създание, измислено от детето. Героите да са представени в интересен момент на взаимодействие с други герои или на харектерно действие, разположени на подходящ фон, изобразяващ околната среда.
6.4. На гърба на всяка рисунка (в долния ляв ъгъл), изписани с печатни букви, да бъдат нанесени следните данни:
- име на рисунката;
- три имена на детето;
- пълно име на учебното заведение;
- населено място.

Всяка рисунка трябва да е придружена от попълнена и подписана Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. При изпращане на снимка на рисунката по имейл прикачете принтираната, попълнената и подписаната Декларация. Рисунки с непълни данни няма да бъдат допускани за участие в конкурса.

7. За целите на Конкурса BRITANICA може да събира, обработва, използва и съхранява лични данни за участниците в Конкурса и техните родители/настойници. При участие в Конкурса родителите/настойниците предоставят доброволно необходимите лични данни и се съгласяват да бъдат ползвани и съхранявани съгласно разпоредбите на Закона за защита на личните данни.

8. С участието си в Конкурса всеки участник, съответно родител/настойник потвърждава, декларира и гарантира, че:
8.1. Представената рисунка е създадена единствено от автора – участник в Конкурса;
8.2. Рисунката не съдържа неприлично, провокативно или друго, предизвикващо възражения или по друг начин неподходящо съдържание.

9. Рисунките, получени във връзка с Конкурса, остават собственост на Организаторите и не подлежат на връщане обратно на участниците в Конкурса. Организаторите не са длъжни да съхраняват рисунките след 31 януари 2023 г.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА

10. Всяка рисунка се оценява поотделно от тричленно жури, в чийто състав влизат представители на BRITANICA, Книговище и Fresh Radio Group.
Непосредствено след като Журито определи крайното класиране в Конкурса, победителите в Конкурса ще бъдат известени чрез писмо на предоставените от тях електронни адреси или чрез обаждане на посочените от тях телефонни номера. Организаторите на конкурса ще използват електронни снимки на рисунките на децата, класирани в Топ 20 във всяка от двете възрастови категории, както и техните име и фамилия, години и име на населените места, от които са децата, с цел публичното обявяване на резултатите от конкурса в сайта и Facebook страницата на конкурса, както и в тези на организатора и на партньорите в конкурса, ако родителите са дали съгласие използваните за целта лични данни на децата им да бъдат публикувани по описания в Декларацията начин.
Партньорите на конкурса са: Книговище, Thinkle Starts, Erich Krause и Fresh Radio Group.

11. Журито определя победителите в Конкурса след края на периода на приемане на рисунките (виж т. 4) – през месец ноември, и ги обявява през месец декември 2023 г., като журирането преминава в три кръга.

12. Определят се по трима победители (първо, второ и трето място) в две възрастови категории (деца в 3-та и 4-та група в детската градина или в предучилищна група в училище и деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище).

13. 20-те най-високо оценени рисунки от всяка възрастова категория (деца в 3-та и 4-та група в детската градина или в предучилищна група в училище и деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище) участват във виртуална изложба, ако родителят е дал съгласие използваните за целта лични данни на детето да бъдат публикувани по описания в Декларацията начин.

НАГРАДЕН ФОНД НА КОНКУРСА

14. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група – деца в 3-та и 4-та група на детската градина или в предучилищна в училище, получават:

14.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: диплом; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); абонамент за целия клас/група в детската градина от Книговище; настолна образователна игра "Географика - Опознай света", осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, папка и пластилин, осигурени от Erich Krause.

14.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: диплом; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); абонамент за целия клас/група в детската градина от Книговище; настолна образователна игра "Географика - Опознай света", осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, папка и пластилин, осигурени от Erich Krause.
14.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: диплом; книга на английски език, осигурена от BRITANICA; абонамент за целия клас/група в детската градина от Книговище; настолна образователна игра "Географика - Опознай света", осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, папка и пластилин, осигурени от Erich Krause.
15. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група – дeца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище, получават:

15.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: диплом; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); абонамент за целия клас/група в детската градина от Книговище; настолна образователна игра "Географика - Опознай света", осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, папка и пластилин, осигурени от Erich Krause.

15.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: диплом; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); абонамент за целия клас/група в детската градина от Книговище; настолна образователна игра "Географика - Опознай света", осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, папка и пластилин, осигурени от Erich Krause.
15.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: диплом; книга на английски език, осигурена от BRITANICA; абонамент за целия клас/група в детската градина от Книговище; настолна образователна игра "Географика - Опознай света", осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, папка и пластилин, осигурени от Erich Krause.

 

16. Всеки от участниците в Конкурса, класиран от 4-то до 20-о място, в една от двете възрастови категории, общо 34 деца, получава грамота, индивидуален абонамент за Книговище и поощрителни предметни награди, осигурени от BRITANICA, Thinkle Stars и Erich Krause.

17. Годишният и летният курс по английски език, осигурени от BRITANICA, се провеждат в присъствена форма във филиалите на BRITANICA в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив (britanica-edu.org/britanica-offices) или (при желание или липса на възможност за присъствие на детето) в онлайн форма, без значение от местоживеенето. Курсовете не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Годишните курсове се усвояват в учебна 2024/2025 година, а летните курсове – през юни или юли 2024 г., според графика ни. Наградите не включват учебници и учебни помагала за курсовете.

17.1. Абонаментите за Книговище са в сила до 15 септември 2024 г. 

 

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

18. Участниците приемат, че Конкурсът се подчинява на и се урежда от законите на Република България. В случай на спорове ще се прилага законодателството на Република България и компетентен ще е българският съд.
Участниците приемат също:
(а) да бъдат обвързани от настоящите Официални правила;
(б) че решенията на Журито са окончателни и обвързващи по отношение на всички въпроси, свързани с Конкурса;
(в) че Организаторите могат да използват всяка рисунка, участваща в Конкурса, в публикации или реклама, отнасяща се до Конкурса, но не само, или бъдещо популяризиране на същия, без за това да е необходимо да заплаща компенсация или да иска одобрение;
(г) В случай че избраният победител няма да получи или в случай че откаже да получи наградата, последната по преценка на Организаторите може да се присъди на друг участник.

ПРАВО НА АНУЛИРАНЕ ИЛИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНКУРСА, ПРОМЯНА И ДОПЪЛВАНЕ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

19. В случай че Конкурсът не се проведе поради причини, извън контрола на Организаторите, които нарушават или засягат администрирането, сигурността, справедливостта, интегрираността или надлежното провеждане на този Конкурс, Организаторите си запазват правото да анулират, прекратят, променят или временно да преустановят провеждането на Конкурса.

20. Организаторите си запазват правото да променят и допълват официалните правила за участие в Конкурса, като промените се отразяват в официалния сайт на Конкурса на интернет адрес: https://www.britanica-edu.org/konkurs2023

ЗА ВЪПРОСИ И МНЕНИЯ

ПИШЕТЕ НИ