Skip to main content

Учениците ни с радост се включиха в първото за тази учебна година издание на нашия Young Greeners Club, който стартира в събота, 26 ноември. Децата споделиха своята представа за екологията, разиграха различни сценарии, които ни показаха кое поведение е правилно и кое – погрешно и направиха собствени прахоуловители (pollution catchers) за стая. Очакват ни още много любопитни, креативни и полезни занимания, които ще се провеждат веднъж месечно във всички наши филиали.

Уикенд клубовете в BRITANICA са една от любимите извънкласни активности на нашите деца. В тях учениците от определени нива разговорят по различни теми, работят по проекти, творят, общуват и учат английски в неформална, извънкласна обстановка. Това развива както познанията им по езика, така и много други умения, които ги правят успешни и отговорни личности – работа в екип, разрешаване на проблеми, критично мислене, социална отговорност, креативност. Искаме децата да познават проблемите на нашия общ дом – Земята, и затова избрахме тази година да се фокусираме върху темата екология.

Заедно ще се запознаваме с различните видове замърсяване и как може да ги предотвратим, ще провеждаме интригуващи дискусии, ще гледаме образователни филми и всеки път ще изработваме по нещо полезно – постер за опазването на околната среда, предмети и мебели от рециклирани материали, собствена малка пречиствателна станция за вода и много други!

А всички деца от 3. и 4. група на детските градини и 1. и 2. клас, които обичат природата и искат да опознаят нашата планета, са поканени да се включат в конкурса ни за детска рисунка „МОЕТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ОКОЛО СВЕТА“. Очакваме рисунките до 10 ноември. Вижте условията за участие тук: http://okolo-sveta.britanica-edu.org/