Skip to main content

Третокласникът Теодор Пенев, който учи в ниво Movers и е в BRITANICA вече трета година, ни разказа с въодушевление за явяването си на изпита Starters миналото лято и за предстоящото му явяване на Movers. Той е горд, че е доказал високото си ниво, вземайки максимален брой щитчета, каквато е точкова система на изпитите за деца на Cambridge. И уточнява, че това „не е много лесно“, а е било нужно да прави много тестове за упражнение по време на летния курс в BRITANICA.

Тео учи успешно не само английски, но вече се опитва да усвоява и езика за програмиране C#, който е предизвикателство и за възрастните. „Любимото ми хоби е кодиране - по една програма, наречена Unity, която е базирана на C#. Това е доста труден език и доста сериозен и аз пробвам да го уча!“, разказа ни Тео. Дори в един от часовете си по английски в BRITANICA той е представил проект, посветен на сложния програмен език.

Друго хоби на момчето е да реди кубчето на Рубик. Благодарен е, че е напреднал с английския и се справя така добре. Това му дава възможност да гледа видеа за усъвършенстване на уменията си, свързани с реденето, в YouTube, както и за много други неща, които го интересуват. „Английският много ми помага, той ми помага буквално всеки ден! Всеки ден гледам как да редя кубчето, а също и игрите са ми базирани на английския. Всичко е на английски!“, казва Тео и всичко това го мотивира да учи с желание и голямо старание.

Сред любимите му игри е и тази, която играе в BRITANICA – Class Real. „Интересно ми е с играта в BRITANICA, в която има всякакви герои. Специално моят герой е некромант (Necromancer). Това е моето нещо, това най-много ме радва, че го има!", казва с емоция Тео и подробно ни разказва за силите, които има неговият аватар и какви са правилата на играта. Class Real се играе в часовете на по-големите ученици в BRITANICA от тази учебна година. Играта е начин за преговаряне на материала преди важни тестове и същевременно е истинско забавление за децата и тийнейджърите.

Тео има по-малък брат – Борис, който е първокласник и също е наш ученик. Той е в ниво Very Young Learners 3, учи в BRITANICA за втора година и също се справя успешно. Майката на момчетата – Илиана, разказа, че Боби се чувства особено комфортно по време на онлайн часовете във виртуалната класна стая на BRITANICA и е много старателен в попълването на домашните в Google Classroom. Малките ни ученици получават много от задачите си, поднесени в интерактивен формат, което ги кара да се забавляват, докато ги попълват - например местят думи с компютърната мишка, като попълват с тях полета, поставени до различни картинки - така показват, че разбират точното значение на думите; отговарят на въпроси в упражнения по четене с разбиране; подреждат разбъркани думи в граматически правилни изречения.

Между двамата братя има естествената надпревара и родителите им предвиждат, че когато Боби стигне до възрастта за първите изпити на Cambridge, също ще пожелае да покаже възможно най-добри резултати като батко си. За семейството изпитите за деца са важна част от процеса на обучение:
„Сертификатът придава смисъл на работата през годината, която детето е положило в клас, и е стимул да почувства успеха, удовлетворението от добре свършената работа! Тези сертификати са също и международно признание на уменията, а сертификатите за големите ученици са необходими и за университета“, смята таткото на децата – Генко Пенев. И Илиана е на мнение, че сертификатите дават силна мотивация, наред с тестовете през годината, в които учителите стимулират учениците да се стремят към постигне на максимален резултат.

„Доволни сме, виждаме прогрес! Истината е, че системата на BRITANICA е устроена спираловидно и знанията се натрупват постепенно. Изискват се години, за да може човек да научи в пълнота един език и да натрупа трайни и системни знания“, казва Илиана. Родителите искат синовете им да вървят напред, да поддържат и надграждат нивото си и затова не са се колебали дали ги запишат и в летните програми на BRITANICA.
През ваканцията Тео ще бъде в сертификатния курс Cambridge Young Learners, който ще го подготви за изпита на Cambridge, а Боби ще премине през Crash Course FF1 – програмата, в която само за един месец, в който учат всеки ден, децата научават материал, който иначе се взема за цяло едно годишно ниво!

Желаем успех на Тео и Боби в овладяването на всички знания и умения, чрез които все по-свободно ще намират най-ценното за себе си и своите хобита и ще покоряват нови хоризонти!

Повече информация за летните ни програми можете да намерите тук: https://britanica-edu.org/kids-summer-programmes
Ако и вие искате детето ви да учи английски през лятото с нас, можете да изпратите запитване тук: https://britanica-edu.org/forma-za-zapitvane-deca-letni-programi или да се свържете с най-удобния за вас филиал: https://britanica-edu.org/britanica-offices