Skip to main content

Симона е на 9 години, от Варна е и е много сериозна за възрастта си! За втора година е в BRITANICA. Учи с голямо желание. Миналото лято, след като завършила Flyers, била в лятната ни програма Crash Course First Friends 1. Това ѝ дало възможност да прескочи цяло годишно ниво. И сега вместо в Beginners, вече е в Starters. И тази ваканция не иска да пропусне лятното училище, в което ще се подготвя за сериозен изпит - този за първия сертификат на Cambridge, съответстващ на нивото ѝ. Амбициозна и ползотворна програма за едно малко момиченце! Но не и когато става дума за смело и ученолюбиво дете, което обича приключенията и има големи планове за постигане! Симонка ни разказа, че учи английски, защото иска да стане ветеринарен лекар, но не какъв да е, а такъв, който лекува дивите животни в Африка, Азия и Австралия - “кенгурута, коали, жирафи, змии, лъвове, тигри...”, изброява тя!

Може би точно затова Симона не е от децата, които имат нужда от убеждаване по въпроса дали лятото трябва да се осмисля с полезни занимания, или е отредено единствено на почивка и игри. Напротив! Симона с голямо желание идва в BRITANICA и през учебната година, и през ваканцията. Майка ѝ - Десислава Георгиева, ни разказа, че Мони много обича денят ѝ да е смислен, разграфен точно и изпълнен с важни неща. Затова през юли, миналата година, когато всеки ден идвала за три часа преди обед във филиал Чайка на BRITANICA, се чувствала чудесно. “Срещнах нови приятели, запознахме се, учихме. А това лято две седмици ще се подготвям за изпита Starters и ако се справя, ще имам сертификат! Ще се старая много за него, ще дам всичко от себе си!”, обещава Симона, а ние ѝ пожелаваме да заслужи максимален брой щитчета!

Тя е сред най-въодушевените ученици още от първата си среща с колега от администрацията на филиала. Майка ѝ и досега помни тази среща с мениджърката, която им подала флаер и ги поканила да дойдат в Деня на отворените врати в BRITANICA, за да преживеят един истински час в BRITANICA. “Симонка беше впечатлена от какичката, която ни заговори, и много искаше да дойдем”, разказва Деси. А след това детето се влюбило в атмосферата на пъстрите и приветливи стаи: “много ѝ допадна обстановката, тъй като там е много шарено, цветно и интересно. На нея наистина много ѝ харесва. В първите дни не спираше и не спираше да споделя впечатления - "днес правихме това", "днес така излязох на дъската" и постоянно разказваше с ентусиазъм за проектите, които имат.”

А сега Симона споделя, че в BRITANICA особено ѝ харесва играта Class Real: “Най-интересно в BRITANICA ми е, че преди тестовете правим една игра. Мис Стела ни задава въпроси и имаме една горила, която е с хиляда живота, и когато отговорим на въпроса, тя си смалява живота. Когато ѝ станe нула животът, ние побеждаваме горилата!”

Майката ни разказа с колко търпение мис Стела - учителката на Симона, се отнася към учениците си. Например, когато на Мони ѝ било трудно да разбере как се казва колко е часът на английски, мис отделила специално време, за да ѝ го обясни и да я научи. Двете с момиченцето изрязвали часовници и стрелки и учили нагледно.

“Мис Стела е много добра с мен. Когато нещо не разбирам, тя ми помага. Нещата в BRITANICA не са трудни, а интересни и лесни. Много ми хареса, когато в първия ми урок имаше един папагал, който ни казваше думичките, и ни беше много забавно и интересно!”, разказва Мони за срещата си с папагала Нортън - плюшена играчка, която е герой от учебника за ниво Flyers. С присъствието си и със забавните си включвания в часа той окрилява децата да учат с още по-голямо желание и лекота. В часовете на детските нива преподавателите на BRITANICA разиграват тази и други кукли като истински кукловоди, водят диалози на английски с децата и така малчовците не изпитват никаква преграда пред това да се отпуснат и да заговорят на езика. Защото, когато е на игра и в компанията на Нортън, на човечето със супер сили - Small B, или лисичката Фифи, децата от сърце искат да участват във всяка учебна активност.

"Най-много ми харесва в метода, по който преподават учителите в BRITANICA, е, че винаги могат да кажат къде детето е напреднало. Започват с позитивите, с малките стъпки, които ученикът предстои да извърви заедно с учителя. Най-хубавото е, че се усеща много приятна спойка между ученик и учител, децата усещат учителя си като много близък човек, на когото могат да се доверят. Когато има някаква трудност, Симона знае, че може да разчита на хората срещу нея и може би това е нещото, което ги прави толкова специални! Организацията на BRITANICA е на изключително високо ниво, сътрудничеството, което се получава - през административния персонал, учителя, ученика, родителя, е на много, много добро ниво!”, казва Деси.

Майката признава, че Симона е основната причина и тя самата да се запише в BRITANICA. Детето я питало как е една или друга дума на английски и ако не успявала да отговори, дъщеря й я насърчавала: “Давай! Можеш и ти! Знаеш ли, че има и майки, които учат английски?!“ Деси послушала дъщеря си и сега също е наш курсист, и също има много за разказване! Но нейните впечатления от интензивните ни програми за възрастни курсисти ще ви представим в следващата ни статия.

Ако и вие искате детето ви да учи английски в летните или годишните ни програми, повече информация за тях можете да откриете тук: https://britanica-edu.org/kids-summer-programmes

Летните курсове за деца и тийнейджъри вече са достъпни и онлайн за цялата страна!

За записване можете да се свържете с най-удобния за вас филиал: https://britanica-edu.org/britanica-offices