Skip to main content

Срещаме ви с Андрей, Симеон и Славея, за да ви покажем през техните очи лятната програма English Summer Kids, която е специално разработена за деца, които стартират своето обучение по английски език. С нейна помощ децата навлизат в света на езика, започват да разбират инструкции и свикват с начина на обучение на BRITANICA, който е изцяло на английски език, и се подготвят да продължат, ако желаят, в годишните ни курсове.

Миналото лято гостувахме във филиал BRITANICA Младост 1 и видяхме как със забавни активности децата почти неусетно учат думи и изрази, докато си подават топка, подредени в кръг, или докато рисуват и играят игри.

Всички деца в групатат на мис Нанси много се забавляваха, сътворявайки невероятно чудовище и в същото време учеха и затвърждаваха думите, които се отнасят за частите тялото и лицето. Всяко от децата хвърляше зарче, което му показваше броя на крайниците, които трябва да нарисува на листа пред себе си, а след това теглеше листче, от което прочиташе указание какво да изобрази. Така се появяваха комбинации като: two heads, four legs, three eyes, eight arms, seven tails! Освен, че всички научиха думите, имаше и много смях, защото се получиха невероятни и неочаквани, странни и весели „чудовища“.

За избора, който е направил за лятното обучение по английски на децата си, таткото на Симеон и Славея ни разказа, че е воден от „това, което съм чул за BRITANICA - че се работи много сериозно, че се преподава с метода на игра и децата са заинтересовани“, и добави от собствен опит: „Тръгват си с усмивка, доволни са дечицата, възприемат го по-скоро като забавление, просто много приятен начин да научиш английския.“

Андрей, който по време на разговора ни бе бъдещ четвъртокласник, сподели, че чувства, че благодарение на курса има прогрес в редица свои уменията: „Вече ми е много по-лесно да чета, да пиша, мога да си говоря на английски, без да имам някакви затруднения."

Всички деца споделиха, че в часовете им е много забавно. Разказаха, че учат азбуката, като пеят песничката за нея, а докато правят упражнения за раздвижване сутрин навън, слушат и сами казват инструкциите за тях на английски. Андрей оценява, че ученето в BRITANICA няма елемент на стрес: „Тук нищо не е състезание, просто всеки си учи, за да сполучи, както се казва“, сподели с усмивка момчето.

Неговият батко - Мартин сподели, че се радва от това, че малкият му брат има напредък: „Когато решихме да го запишем тук, нивото му беше почти нулево. А сега, доколкото разбирам от госпожата му, той си говори без проблем." Всъщност самият Мартин е причината Андрей да започне в BRITANICA. Баткото учи тук от малък, вече в продължение на девет години, когато разговаряхме, завършваше сертификатната програма САЕ. Използвахме възможността да попитаме Марти и за неговия опит в BRITANICA:

Това е мястото, където научих английски, сигурно нямаше да го науча в такава степен, ако не бях тук. Бил съм в различни програми - в годишни и интензивни, и на летните лагери. Имам много приятели тук и мисля, че това е едно от главните неща в BRITANICA - запознаваш се с много хора, създаваш приятелства, ученето е casual, приятно е. Има го личният елемент в групата, има индивидуално отношение към всеки ученик. И обучението се напасва по много приятен начин и се променя с порастването на децата. В по-ниските нива, например, имахме представления, които много обичах. В групите сме просто като приятели, а също и с преподавателите, въпреки това обаче, обучението е сериозно, има тестове и всичко необходимо, което ни подготвя за изпитите на Cambridge. Мисля, че има баланс между тези две неща!"

* * *

Ако и вие желаете вашето дете да учи и в същото време да се забавлява през летните седмици, можете да разгледате летните ни програми тук: https://britanica-edu.org/kids-summer-programmes