Skip to main content

За курсовете ни по общ английски разговаряме с нашия курсист Аспарух Гюров, който е в програмата General English Classes, ниво В1, във филиал BRITANICA Пловдив. Той е на 42 години, в момента живее в града под тепетата, но е от София и пътува до столицата, където работи. Аспарух е front-end developer в софтуерна компания. 

Записах се на курс, защото исках да подобря езиковите си умения, стила си на изразяване. Това е много полезно в работата ми, където се налага да комуникираме на английски на по-високо ниво. Вече ми е много по-лесно, когато се налага да разговарям с колеги на английски, реално усещам разликата спрямо нивото ми преди да започна курса”, отбелязва той.

Аспарух казва, че е “изключително приятно изненадан от начина на провеждане на курса” и постигнатия резултат. Той е учил езика само в училище и не е посещавал курсове досега.

Най-важно за него е, че по време на курса в BRITANICA успява да разбере и научи новия материал още по време на часовете, както и това, че след месеците на обучение няма “бели петна” в придобитите знания. Подчертава, че не казва това случайно: “защото типът ми на мислене е такъв, че езиците ми се отдават по-трудно”. Оттук идва и приятната му изненада, че сега е усвоил всичко без проблем. Това според него се дължи на характеристиките на курса, които изброява последователно и ясно, като истински човек на систематичното мислене:

ОТНОШЕНИЕТО НА ПРЕПОДАВАТЕЛЯ

Изключително внимание, професионализъм, отдаденост и разбиране срещнах от страна на преподавателката ми - мис Надя, която подхожда към всеки в групата с голяма ангажираност.

На повечето места днес на учащите се гледа като на бройка. В BRITANICA това го няма, тук както за мен самия е важно да науча съответния материал и да подобря своите умения, също толкова важно е и за мис Надя да предаде тези знания по възможно най-добрия и най-разбираемия начин.” 

Аспарух добавя, че ако човек посещава редовно курсовете, няма как да не научи заложеното в програмата за конкретното ниво. Ако все пак на някого се наложи да отсъства, преподавателите дават пълната си подкрепа - изпращат презентации и материали и има възможност за допълнителни консултации, за да се навакса материалът.


 

Дали сме наживо или онлайн, не е от особено значение, важно е присъствието по един или друг начин, защото новият материал го усвоявам по време на самия час, - казва Аспарух. - Важно е присъствието в часа, защото аз не отделям време да уча нещата след това, само ги затвърждавам, вече съм ги усвоил!”

За много курсисти онлайн форматът на курса е предпочитан, защото спестява време за придвижване и човек може да се включи отвсякъде, но и личният момент и важен! Аспарух отбелязва, че самият той, ако може да избира, би се спрял присъственото обучение: “И онлайн се получават нещата, но аз, като човек от по-старото поколение, предпочитам живия контакт!”

ГРУПАТА

“Обучението в група за мен е много полезно. Човек се ориентира много добре докъде е стигнал със своите знания и умения, когато има възможност да наблюдава и слуша останалите. В групата ми всички са млади и амбициозни хора, всеки си има своите цели и мотивация, всички са много позитивно настроени, усмихнати хора. Групата ни е много, много хубава. Така учебният процес върви спокойно, безпроблемно, бързо.”

ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ЧАСОВЕТЕ

“Цялото време в часовете е много добре е уплътнено, за всяко упражнение имаме точно определени минути, не ни се дава  време, да го кажа малко на жаргон, “да се мотаем”, да се отпускаме! Целият час върви стегнато, правят се максимално много неща, за да има най-голям ефект. И въпреки това нямаш усещането, че това те натоварва или стресира, напротив, чувстваш го не като учебен час, а като разговор, като общуване. В същото време не се губи ефектът, реално аз съм научил това, което трябва.”

ОБРАТНАТА ВРЪЗКА

“В началото на годината (в средата на курса), всеки курсист имаше индивидуална среща с преподавателката ни мис Надя и мис Ивалина от административния екип. На тази среща, от една страна, те дават обратна връзка на самия курсист как се развива, кои от нещата му се получават много добре и къде трябва да положи повече усилия, за да може да вземе максимума от курса. От друга страна, курсистът може да каже своите наблюдения, да даде оценка на курса, кое може да се подобри, ако има нужда. Има личен елемент, който е много важен за мен в едно обучение.”

В BRITANICA всеки курсист получава подкрепата на екипа ни, като се започне с определянето на нивото му с входящ тест и се стигне до очертаване на ясен и постижим план, който ще го отведе до постигането на неговите цели. Екипът ни от опитни професионалисти (преподавателите и административните мениджъри и асистенти във филиалите) се стреми, както казва Аспарух, курсистите да могат да вземат максимално много знания на всеки етап от своето обучение. Нашите курсисти са част от нашето голямо BRITANICA семейство и се радваме да помогнем на всеки от тях да достигне желаното ниво по английски и същевременно пътят към знанието да бъде приятен и лек! 

Аспарух е категоричен, че ако негови приятели или познати искат да учат английски, би им препоръчал BRITANICA: “заради изключително професионалното отношение на всички хора от екипа, заради начина, по който се преподава, така че да се научава всичко успешно и бързо, и заради приятелската атмосфера и приятната комуникация!”

Съвсем скоро той ще продължи напред със следващото ниво: “Моето желание е след като завърша курса В1, да продължа с В2, а след това - и с бизнес английски, който също ще ми бъде изключително полезен, убеден съм!”

Ако и вие искате да подобрите английския си, запишете се на курс в BRITANICA още сега! Обадете се в най-удобния за вас филиал, за да ви насочим към подходящото ниво, съобразно вашите цели и знанията ви до момента: https://britanica-edu.org/britanica-offices

Можете да получите отговор и като попълнете контактната форма в сайта ни: https://britanica-edu.org/node/411

Повече за нашите програми прочетете тук: https://britanica-edu.org/adults-courses-britanica