Skip to main content

C1 Advanced (CAE) е един от най-търсените международни сертификати по английски език в световен мащаб. Над 6000 чуждестранни университети изискват CAE при кандидатстване за прием в бакалавърски и магистърски програми. Сертификатът е с широко приложение и при кандидатстване за работа в чужбина, кандидатстване за различни международни проекти и т.н.  Изпитът е  предизвикателство, тъй като крачката от предишния сертификат (FCE) до него е наистина сериозна.

Бяхме поканени да присъстваме във виртуалния час на една от сертификатните ни групи на САЕ в BRITANICA – с мис Тони, за да се запознаем отблизо как протича онлайн курсът и какви са новите възможности, които той открива пред курсистите ни.

Мис Тони, разбира се, е първа във виртуалната класна стая – както и в истинската. Помахва ни и се усмихва на камерата, а преди да започне интервюто ни с нея, тя прави последни приготовления за предстоящия час с групата си от ниво CAE. Сподели с нас как започна всичко с онлайн обучението: „Въведохме онлайн платформата ни изключително бързо и трябваше също толкова бързо да свикнем с нея. Трейнингите продължиха няколко дни, защото всеки преподавател трябваше да влезе в детайл на платформата, да разбере нейните функционалности, за да може да използва най-пълноценно материалите и съответно да ги предаде на курсистите“, казва тя. И ето сега, когато платформата вече е факт, можем да заключим, че виртуалните часове не са по-различни от тези, в които бяхме физически заедно в нашите филиали – е, сега седим в удобното кресло, а не на ученическите ни маси!

Разговорът ни с мис Тони продължава, като тя своевременно ни показва всички функции на онлайн платформата, дори писахме по дъската в различни цветове. „Онлайн платформата наистина е много удобна“, споделя тя. „Всеки курсист може да вдигне ръка, а аз да му помогна и в реално време да коригирам неточности по упражненията“. Преподавателката сподели с нас, че едно от най-големите предимства на платформата е засилването на комуникацията. Интерактивността и възможностите за различни упражнения, дори игрите, подтикват курсистите да участват още по-активни в учебния процес, да задават въпроси, да водят дискусии, а това „е страхотно, защото курсистите ми в сертификатните нива наистина държат да показват знанията и уменията си. Това ги стимулира!“, казва тя.

„Практикуваме успешни всички езикови компоненти – reading, listening, writing, speaking... по абсолютно същия начин, както в истинската ни класна стая. Даже във виртуалната ни класна стая е по-забавно, защото платформата изобщо не е скучна!“, казва мис Тони. Освен интерактивната дъска и фактът, че курсистите успяват лесно и бързо да се включват в различни активности, друга много полезна функция според мис Тони е виртуалният таймер. Особено при сертификатните нива, таймерът е това, което помага на курсистите да изградят правилна стратегия за time management, така че успешно да се справят с всички компоненти от изпита за сертификат на Cambridge. “А при writings, с опцията за индивидуален screen share, аз мога да следя как се справят със задачата, така както бих следила и в истинската класна стая. И по този начин мога да им съвети, да им посоча грешките, да поправям в реално време.“, казва мис Тони.

Освен активното съдействие от страна на преподавателката друга опция, която тя намира за изключително полезна особено при специализираната подготовка за изпита, е създаването на отделни групи за групови проекти. Само с едно кликване курсистите могат да сформират групите си и да упражняват своя speaking. „Страничните шумове, както и времето за местене по групи са минимизирани и така курсистите могат да се възползват дори от още повече време за говорене“, коментира мис Тони. „Радвам се, че платформата е толкова интересна и забелязвам, че вече няколко седмици курсистите са много по-концентрирани. Много по-лесно следят материала.“, споделя с нас преподавателката.

Не след дълго позвънява камбанката и влиза първият курсист. Скоро и всички са на линия във виртуалната класа стая, а групата на мис Тони е цветна – като самата нея. Има ученици, студенти, работещи – професионалисти от различни сфери. Но това, което ги обединява е не само желанието да надградят знанията си по английски език, но и да ги затвърдят като вземат успешно един от най-престижните международни сертификати на Cambridge!

Във видеото, което сме ви подготвили може да видите и нагледно как протичат часовете ни в онлайн платформата. Ако искате и вие да се запишете на курс за престижните сертификати на Cambridge, изпратете запитване през нашия уебсайт www.britanica-edu.org или се обадете на посочените телефони в секция „Контакти“ на сайта. Повече за самите сертификатни курсове можете да откриете ТУК