Общността на BRITANICA Севастопол дари усмивки на 100 семейства

Радваме се да споделим удовлетворението на общността ни във Варна, след като вчера успешно завърши коледната благотворителна акция на филиал BRITANICA Севастопол. Задружно събрахме и предадохме 100 пакета храна, предназначени за хора в нужда.

Даренията бяха събрани от нашето голямо семейство - от нашите деца и курсисти, от техните семейства и приятели и от всички членове на нашия екип. Отново се убедихме, че доброто увлича и усетихме силата на общността ни, която успя да събере голямо количество пакетирани храни. Над 100 семейства се включиха в инициативата, като закупиха харнителните продукти от малки магазинчета, а така подкрепихме и местни бизнеси – производители и търговци. Повече от 100 ще са домакинствата в нужда, които ще получат пакетите с дарения чрез Българския червен кръст.

Храните бяха сортирани от екипа на филиала и 16 доброволци – наши ученици. Като задружен отбор, всчки заедно пренесохме пакетите до буса, с който вчера дарението бе транспортирано до БЧК. Общите усилия и усмивките по лицата направиха вчерашния ден много по-светъл и топъл за нас и се надяваме, че с този жест ще внесем топлина и в домовете на много нуждаещи се хора!

„Всяка година организираме благотворителни концерти и подпомагаме различни каузи, но тази Коледа заради пандемичната обстановка не можахме да го направим по същия начин. Нашите деца и семейства обаче имат такава култура и затова преди празниците се свързахме с БЧК и те ни помогнаха отново да насочим усилията си в желаната посока. Чрез инициативи като тази в BRITANICA осъществяваме стремежа си да учим децата не само на английски език, а да правим от тях истински стойностни хора и виждаме, че сме го постигнали!”, каза мис Веси - мениджър на филиал Севастопол, пред микрофона на БНР – Радио Варна, които отразиха благотворителната акция.

Тук можете да чуете целия репортаж:
https://bnr.bg/varna/post/101403404/ezikov-centar-dari-100-paketa-s-hranitelni-produkti-na-socialno-slabi-ot-varna?fbclid=IwAR0y4ckXHEeuQtibfTdwQnEnNMSkxh98U0BtEg5Pf8EBhCypd72sw5AaoZ8

Всеки от пакетите ще пристигне при своя получател със следното послание, оставено от БЧК: 

"Името на този пакет е "Солидарност"! Насочва се чрез БЧК-Варна.

Предназначен е за човек/семейство в уязвимо положение! Пакетът е израз на подкрепа от дарители - ученици, родители и учители от "Образователен център Британика" ООД - гр. Варна! Закупени и комплектовани са храни в 100 такива пакета с лични средства от дарителите.

Нека усещането, че има хора, помагащи на други хора, ви прави по-силни духом! 

Дарителите и екипът на БЧК-Варна ви пожелават здраве!"