В работилницата за коледни чудеса

Скъпи приятели, вече можем да преброим часовете до Бъдни вечер и Коледа! Децата ги очакват с нетърпение, защото Дядо Коледа ще им донесе мечтаните подаръци... Но днес можем да споделим с радост, че за децата на BRITANICA Коледа не е само сбъдване на собствените им желания и мечти, а напротив - тя е повод да дават от себе си, да творят добро и да даряват радост на другите.

Общностите на нашите филиали, както всяка година, се обединиха около различни благотворителни каузи, които да подкрепят със средствата, събрани на коледните си базари, за които сами изработиха сувенири и украшения. Вече ви разказахме как по този начин възпитаваме у децата на BRITANICA чувство за социална отговорност. Представихме ви как общността на филиал Младост 1 подкрепя каузата за засаждане на медоносни дървета на организацията Гората.бг, която работи в подкрепа на пчелите. Показахме ви вълнуващи моменти от коледния футболен мач на филиал Варна Чайка и коледния благотворителен концерт на Варна Севастопол. Те събраха значителни средства за деца със Синдрома на Даун и за Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Сега обръщаме поглед към всички останали семейства на BRITANICA, които се обединиха около различни благотворителни цели. Заедно изработваха красиви коледни картички, майсториха вкусни сладки и организираха базари, на които събираха средства, за да помагат на другите.

Благодарим на нашите деца и родители, и на екипите на филиалите, които заедно сътвориха коледната магия на доброто! Радваме се, че заедно показахме на децата колко са силни и значими, когато са заедно и работят за светла цел! 

Ето какви бяха коледните ни каузи през 2019-а година:

Със средствата, събрани на коледния базар във филиал Бургас бяха закупени детски книги на английски език за регионалната библиотека "Пейо Яворов" в града. Те бяха поднесени на специално събитие - тематично четене на книжката за коледното човече "The Gingerbread man". Деца от нивата Starters и Beginners репетираха с голямо желание за събитието и се представиха чудесно. Надяваме се книжките, закупени с много любов, да дадат възможност на повече деца да се докоснат до магията на литературата и да им разкрият красотата на английския език!

Към книгите и четенето бяха насочени силите и на общностите на филиал Бели брези и филиал Младост 2 в София. Със средствата, събирани от коледния базар на BRITANICA Бели брези ще бъдат закупени книги за народно читалище "Средец 1926 г.". А семейството на Младост 2 подпомогна със средства и книги създаването на модерна училищна библиотека в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в с. Правда. 

Семейството на BRITANICA Пловдив направи дарение за отделението по детска хирургия към УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив. Обновихме и обзаведохме детския кът към отделението с нова мека подова настилка, къщичка с двор, пързалка, масичка с пейки, конструктори и детски играчки. Подарихме усмивки и щастие на децата, а с това - надяваме се, им помагаме и по-бързо да оздравеят и да се завърнат у дома си! Поднасяме специални благодарности на проф. д-р Пенка Стефанова, завеждащ отделението по детска хирургия, и д-р Бисер Иванов за топлото посрещане и изключителната атмосфера, която създадоха за екипа ни, който поднесе подаръците, и малките пациенти.

Семейството на филиал BRITANICA България и НУКК подари една по-щастлива Коледа на децата от детска градина "Вълшебство" в село Козарско, като събра книжки, игри и играчки за тях. Те бяха опаковани индивидуално и поднесени лично на всяко от 17-те деца, чиито родители са с ограничени финансови възможности и не могат да си позволят мечтаните коледни подаръци за децата си. Много други играчки донесохме, за да останат в самата детска градина. А със събраните парични средства ще се смени останалата част от дограмата на сградата, тъй като само част от нея е обновена. Представителите на филиала бяха посрещнати с много радост, усмивки и благодарност. А емоцията от раздаването на подаръците беше невероятна.

Нашите ученици от BRITANICA Ситняково научиха много за природата, за това как да я пазим и да работим за нейното възстановяване. Те изработваха предмети за базара, посветен на каузата на фондация “Дивите животни". Със събраните средства ще бъдат закупени най-необходимите консумативи за ежедневната работа на сдружението, свързана с лечението и отглеждането на диви животни, изпаднали в беда.

Децата, родителите и екипът на филиал Гео Милев се включиха активно в кампанията "Върни Коледа на едно дете в неравнойстно положение!" на фондация "Операция Плюшено мече". Чрез коледната работилница за играчки "Таен Дядо Коледа" общността на филиала осигури средства, с които бяха закупени музикални играчки, книжки и инструменти, образователни детски таблети и лаптопи, детска кухня, детски прахосмукачки, топки, строители, сервизчета с чинии и чаши, настолни игри. Подаръците изпратихме в Дневен център за деца и младежи с увреждания - Разград, убедени, че ще бъдат приети като истинско коледно вълшебство.

Учениците и техните родители твориха заедно в коледната работилница на филиал Прага, а средствата от благотворителния им коледен базар бяха насочени към медицински център "Деца с проблеми в развитието", гр. София. Всеки от нашите малки ученици беше възнаграден за доброто, което прави, лично от Дядо Коледа със "Certificate of Kindness".

Общността на филиал Орлов мост насочи енергията си към събиране на финансови средства и коледни лакомства за дома за сираци „Св. Николай“ в Нови хан. Събраната сума ще помогне да бъдат покрити отоплителните и битови сметки, които през зимата значително се покачват.

Общността на филиал Мадрид събра средства, с които ще бъдат подпомогнати 6 бебета, настанени в "Детска къща" към фондация "За нашите деца".За четвърта поредна година и филиал Люлин подкрепи фондация "За нашите деца".

Britanica Плиска се обедини, за да осигури повече топла храна на хората в нужда към "Солидарен клуб - Храна, а не Война", София. Бяха събрани хранителни продукти, които ще бъдат полезни и ще стоплят много хора по празниците, за да бъде Коледа поне малко по-хубава и щедра и за тях.

Нашите ученици и курсисти от филиал Лозенец подкрепиха коледната кауза на организация "Together for...", като дариха красиво опаковани подаръци, които ще бъдат изпратени на деца в нужда. 

Така заедно, с малки и големи жестове, допринесохме Коледа да бъде по-красива и весела! Пожелаваме ви да я посрещнете с усещането за стореното добро! Защото това е смисълът на този вълшебен празник! Радваме се, че заедно учим децата ни да правят света по-хубав! Желаем весели и уютни празници на всички и щастлива, здрава и успешна 2020 година!

ПОДОБНИ

5 неща, които да правиш в града, докато дойде време за лагер

Няколко идеи за тези, които броят дните до лагерите, както ги броим и ние. Почерпете от нашите идеи, за да минават дните по-бързо.

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.