Skip to main content

С наближаването на 2020-а, всеки от нас със сигурност се замисля за всичко, което е преживял през изминалата година. Затова и ние от BRITANICA Advisers ще направим бърза равносметка на всички отминали събития и теми, за които си говорихме.

През студения януари ви разказахме надлъж и нашир за целия кандидатстудентски процес във Великобритания и каква е комуникацията, която водите с избрания от вас университет – получаване на оферта и отговаряне на оферта (conditional and unconditional offers) - https://britanica-edu.org/blog/kandidatstvane-vyv-velikobritaniya-whats-next.

През романтичния февруари с много любов и възхищение ви споделихме кое прави гимназистите на BRITANICA Advisers успешни кандидат-студенти в чужбина. Какво им даваме ние, за да могат да осъзнаят своите интереси и да подберат най-подходящата за тях специалност. Гостуваха ни и прекрасните дами от University of Northampton и Coventry University във Великобритания, които освен че ни споделиха интересни факти за университетите, ни дадоха и ценни съвети за живота в чужбина - https://britanica-edu.org/blog/koe-pravi-gimnazistite-v-britanica-uspeshni-kandidat-studenti-v-chuzhbina.

През любимия ни женски месец март се пренесохме в страната на лалетата – Холандия. Разказахме ви кое прави Холандия толкова привлекателна и желана дестинация сред българските студенти, какви са видовете университети, каква е разликата между research university и university of applied sciences и какъв тип специалности предлагат двата вида университети: https://britanica-edu.org/blog/obrazovanie-v-holandiya-kde-koga-kak.

След детайлното проучване на университети и специалности в Англия и Холандия, през април стартирахме и подготовката на перфектната кандидатура. А безспорно най-важният елемент е мотивационното писмо. Каква е структурата и какво не бива да пропускате във вашето писмо, вижте тук: https://britanica-edu.org/blog/tutorial-successful-motivational-letter.

Е, има и други важни неща, за които трябва да се погрижите, преди да станете студент във Великобритания – за финансите. Затова през май ви разказахме какво представлява студентското финансиране и как да кандидатствате за такова: https://britanica-edu.org/blog/student-finance-united-kingdom.

След като подсигурихме финансовата част от вашето обучение, юни беше времето, в което ви осигурихме и подслон. Разказахме ви за видовете студентско настаняване във Великобритания – university halls, private rented halls, shared flats/houses. Изведохме ви основните предимства и недостатъци на всеки от изброените по-горе видове, но както идва и от името ни – Advisers, ви дадохме и ценни съвети, които да имате предвид при избора на жилище: https://britanica-edu.org/blog/types-student-accommodation-uk.

През юли пък ви представихме цели две теми. Първо ви разказахме за спецификите на Финансирането в Холандия, а след това ви срещнахме с Ники, Яна и Адел. Ще попитате кои са те? Това са наши успешно приети студенти в чуждестранни университети. Разказаха ни как е преминал за тях целия кандидатстудентски процес, кои университети са избрали, какво учат, как се чувстват от това наистина велико постижение и не на последно място – как ние от BRITANICA Advisers им помогнахме в сбъдването на мечтата им. Вижте повече от разговора ни тук: https://britanica-edu.org/blog/presledvayte-mechtite-si-s-britanica-advisers.

Месец преди голямото заминаване – август, ви дадохме ценни съвети, които да ви помогнат да се справите с хаоса около заминаването, а след пристигането си да „оживеете“ в първите си дни на новото място - https://britanica-edu.org/blog/survival-tips-studying-abroad.

През септември отново се срещнахме с всичките ни кандидат-студенти от София, Варна и Бургас. На кариерното ни събитие „Open day with BRITANICA Advisers” си поговорихме за всички изисквания, срокове и специфики около кандидатстването ви в чужбина. Очаквайте ни и през новата година!

През октомври отново се притекохме на помощ с разяснения за първите assignments, които ви очакват. Дадохме ви примерна структура и основни фокус точки, които не бива да пропускате в курсовите си работи, както и какво представляват referencing и plagiarism. И тъй като статията е изключително полезна и не можем да я резюмираме в няколко изречения, кликнете тук, за да й се насладите: https://britanica-edu.org/blog/tips-writing-perfect-assignment.

Ноември беше месецът на „think outside the box” и заложихме на друг начин на представяне на информация – sketchnote! Взимайте скицника и химикалката и започвайте да си водите записки успоредно с нас - https://britanica-edu.org/blog/4-sketchnote-sveta-za-uspeshno-kandidatstvane-v-chuzhbina.

И ето, настъпи месец декември. Месецът на домашния уют, канелените бисквитки, мандарини и светлинки по елхата. Месецът на равносметките и изграждане на нови стратегии за успешни начинания новата година. И понеже остава по-малко от месец до кандидатстването за университетите в Англия и Холандия– направете си топъл шоколад, обуйте коледните чорапки и се насладете на статиите!

Целият екип на BRITANICA Advisers ви пожелава светли коледни и новогодишни празници, изпълнени с много настроение и вдъхновение за новата година!