Skip to main content

Изборът на професия в тези изключително динамични времена, работна среда и изисквания на компаниите, е въпрос, с който се сблъскват голяма част от младите хора. Все повече от тях са поставени на кръстопът, опитвайки се да вземат правилните решения относно тяхното академично и професионално развитие. Коя специалност отговаря най-много на техните интереси, как да намерят правилната кариера, как да я задържат и управляват в този непрекъснато променящ се свят, са сред въпросите, които курсистите ни разискват с консултантите от BRITANICA Advisers.

Съвместната ни работа с кандидат-студенти ни кара да се чувстваме наистина горди от техните потенциал и възможности. Те са умни, интелигентни и борбени – искат да учат в едни от най-добрите университети в света. И тъй като знаем, че инвестицията в образование в чужбина е немалка, то тя трябва да бъде оправдана както за семейството, така и за усилията, положени от студентите по време на програмата. Затова ние – от BRITANICA Advisers, отдаваме и толкова голямо значение на процеса по кариерно ориентиране.

Какво означава кариерно ориентиране?

Кариерното ориентиране и развитие е един много динамичен процес, който включва серия от последователни, съзнателно взети решения и действия, като изборът на специалност в универстиет и избор на професия са едва началото от дългия път на кариерно развитие, който стои пред кандидат-студентите. За да бъде успешен целият този процес и за да може студентите да разгърнат целия си потенциал, то той трябва да се навигира правилно.

Как BRITANICA Advisers ще ви помогнат да направите осъзнат избор за бъдеща професия?

Днешните младежи имат възможността да черпят информация от милиони източници в Интернет. Това безспорно ги прави привилегировани в редица аспекти, но що се отнася до вземане на важно решение, често свръхизобилието от информация води до объркване и несигурност. Затова нашите кариерни програми със своята практическа насоченост, помагат на бъдещите студенти да вземат максимално информирано решение, както и да си поставят реалистични цели относно академичния и професионалния им път. Един от най-големите приоритети на BRITANICA Advisers е с наша помощ учениците ни да изберат и да завършат специалност, която по-късно да се превърне в бляскава кариера. Затова и главната ни роля е да осигурим на кандидат-студентите ни пресята, адекватна информация, която да им даде дългосрочна визия относно професионалното им развитие, да осъзнаят и разгърнат потенциала си, да са мотивирани, да завършат успешно и да се реализират още по-успешно.

А днес ви представяме Криси – кариерният консултант на BRITANICA Adviser. През 2014 година тя заминава за Великобритания да учи и 3 години по-късно тя успешно завършва своята бакалавърска специалност Public Relations and Journalism.

„Специалността ми беше наистина интересна. Изучавах различни предмети като Public Relations, Marketing Communications, Journalism Laws. Груповите проекти ми бяха любими, защото успях да се опозная по-добре с моите състуденти и да усъвършенствам уменията си за работа в екип. След като се дипломирах заминах за Лондон, където стартирах своя професионален път, натрупах опит в сферата на маркетинга, а днес съм част от страхотния екип на BRITANICA Advisers и съдействам на бъдещи студенти да сбъднат и своята мечта да учат в чужбина! Заедно ще следваме стъпките на успешното кандидатстваме, като си отговорим на въпросите:

1. Какво искам? – ще ви помогна да осъзнаете всички свои интереси, ценности, да разберете какво е важно за вас, на какво държите и какво ви прави щастливи.

2. Какво умея? – след това се фокусираме върхи вашите умения, опит, мотивация за учене.

3. По кой път да поема? - и накрая, ще проведем кариерен тест, чрез който индентифицираме вашите способности, заложби, таланти, умения, и ще изготвим план за вашето кариерно развитие, както и какви стъпки трябва да предприемете, за да достигнете до крайната си цел.

И тъй като знаем, че най-ценната информация се придобива от първоизточника, затова и в новата рубрика на BRITANICA Advisers “Career Showcase” всяка седмица ще ви запознавам с хора, които са завършили различни специалности. Ще разберете какъв е професионалният им път, как са го избрали, какви са предизвикателствата на тяхната професия, както и други интересни факти, свързани с престоя им в чужбина. Поредицата ще бъде максимално фокусирана и практически насочена, за да може да бъде полезна за всички – както за тези от вас, които сте направили своя  избор за реализация, така и за такива, които все още се колебаят по кой път да поемат. А за всякакви допълнителни въпроси, нужда от актуална информация, изисквания и крайни срокове на университети или други съвети, не се колебайте и се свържете с мен ТУК!“