Skip to main content

Със започването на учебната година не само малките, но и по-големите някак си се настройваме на вълна образование. Вече отпочинали през лятото, започваме да си поставяме цели занапред: запознаваме се с изискванията на университета, в който ще кандидатстваме, планираме как да повишим квалификацията си и да станем по-конкурентноспособни и успешни в работата си. Точно сега е моментът, в който можем да започнем курс по английски език в BRITANICA. Предстои да стартира есенният интензивен цикъл във всички нива – от начинаещи до подготовка за явяване на изпит за сертификатите на Cambridge. Съвсем скоро ще стартират и програмите по бизнес английски. Тези, които поставят началото на обучението си през октомври, могат до септември 2019-а да преминат през три езикови нива и за една година да постигнат значим напредък.  
 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ИНТЕНЗИВНОТО ОБУЧЕНИЕ

Това е изборът на учениците от горните класове, на които предстои да кандидатстват в чуждестранен университет, изискващ сертификатите FCE или CAE. Интензивното обучение е подходящо и за студентите, които се стремят да усъвършенстват английския си, за да пътуват по програми за обмен и да си намерят хубава и добре платена работа. Тези програми са и за работещите, на които е необходимо да общуват свободно с колегите или клиентите си на английски, или за тези, които са решили да сменят своето поприще.

Всички те са водени от ясен план и BRITANICA им дава възможност да го осъществят.
„Интензивните курсове позволяват на обучаващите се да напреднат много по-бързо. Тe са мотивирани, целеустремени, амбициозни. Спойката в групите е силна и резултатите не закъсняват, - казва мистър Сандро от филиал „Тулово“. - Наскоро момиче, на което преподавах, влезе в престижния Kings College в Лондон със специалност право. Един от младежите беше приет в Oxford,  където изучава изкуствен интелект. Имам курсисти, които си намериха работа във Великобритания. Други бяха наети в престижни компании в България, където получават високи заплати и много добри социални пакети и бонуси.“
 

ДИНАМИЧНИ И АНГАЖИРАНИ

Работата в групите е динамична, свързана с развитието на всички умения – овладяване на граматика, четене, писане, говорене, слушане с разбиране. Темите на уроците са интересни за всеки съвременен човек и засягат различни сфери на живота. Провеждат се много практически дискусии, ролеви игри, работа в екипи, които дават възможност да се развива умението за изразяване на английски.
Преподавателят дава насоки и за самостоятелните занимания на обучаващите се. Още в началото, чрез анкета, той разбира какви са техните интереси и им предлага английски медии и предавания, в които се говори по теми, които харесват. Така времето, посветено на слушане, е приятно и ползотворно. Курсистите могат да следят новините на BBC или CNN, да гледат сериали и да слушат радио пиеси. За развитие на комуникативните им умения е полезно общуването онлайн с англоговорящи или посещенията на клубове, в които се събират чужденци. А за натрупването на лексика учителят препоръчва на курсистите да четат адаптирани според нивото им книги, които включват класика и модерна класика. В бизнес групите се обсъждат статии от финансови списания и рубрики в онлайн издания, както и биографиите на успешни личности като Илон Мъск, Стив Джобс, Никола Тесла.
 

ГЛЕДАМЕ В ЕДНА ПОСОКА

„Групите са много весели и задружни. Мит е, че в бизнес курсовете, например, идват единствено суперсериозни бизнесмени и бизнесдами, – споделя преподавателят. – Моят опит показва, че се записват професионалисти от различни сфери и на различни позиции в корпоративната стълбица. В една от групите ми имаше адвокати, преподаватели, счетоводители, мениджъри, маркетинг специалисти и се създаде чудесен колектив. Когато хората са с различни професии, това осигурява голямо разнообразие на мнения, компетенции и възгледи и дискусиите в часовете са особено интересни. Хората се допълват, изграждат се полезни контакти и се създава много здрава общност.“