Skip to main content

Мартин Наков, който играе в мъжкия национален отбор на страната ни по хокей на лед, ни разказа за обучението си по английски в BRITANICA. През последните две години той е учил в съботно-неделните ни интензивни курсове във филиал BRITANICA Прага, където е преминал през четири нива на обучение.

Наред със средното си образование, в началото на това лято Марти успешно завърши сертификатния курс Cambridge English: Advanced (CAE), овладявайки ниво С1. А през септември той ще бъде студент по икономика в Politehnica University of Bucharest, Румъния, Приет е с пълна стипендия в първата избрана от него специалност - "Стопанско управление". Както ни разказа извън разговора ни пред камерата, той е завършил Румънския лицей в София с отличен успех и затова му се предоставя стипендия от румънска страна. Избрал е това училище, защото румънският е сред по-непопулярните езици и дава големи възможности за реализация в областта на превода и комуникациите. 

Освен, че владее румънски и английски на високо ниво, Мартин е учил като втори чужд език в училище и владее и немски език. Всичко това не му е попречило на усилените тренировки по хокей на лед, който е особено важен за него от ранна детска възраст. Тренира едва от 4-годишен и вече е част от младите спортни надежди на България. Освен че ще продължи да се състезава с националния ни отбор, в Румъния, Мартин ще влезе в редиците и на престижен местен тим.

Той избал уикенд курсовете на BRITANICA заради голямата си заетост през седмицата. Споделя, че там открил много интересни хора, които, също като него, се занимавали с много дейности в делничните дни и затова успявали да се посветят на английския единствено през уикендите. Създал доста приятелства, някои от които се надява, че ще се съхранят и занапред. Мотивиран е да учи английски особено много от спортните лагери в чужбина, които е посещавал от дете. Благодарен е на учителите си по английски, за които казва, че са "много ентусиазирани, много умни и преподават по най-добрия начин знанията си".

Марти е пример за целеустременост и е доказателство за максимата, че когато имаш желание, за всичко се намира и време, и начин!

Ние му пожелаваме да сбъдне мечтите си и да постигне световни успехи в спорта и бизнеса!
Сигурни сме , че знанията му по английски ще му помогнат да се чувства в свои води навсякъде по света.

 

Ако и вие искате вашият тийнейджър да учи английски в BRITANICА, можете да изберете между:

За повече информация можете: