Skip to main content

Срещнахме се с единайсетокласничката Феодора Димитрова от Варна, която учи в BRITANICA вече девет години и е в последния курс, в който овладява най-високото езиково ниво - С2. Това е сертификатното ниво Cambridge English: Proficiency (CPE). Предстои й да да се яви на най-високия от изпитите на Cambridge. Досега се е явявала успешно и е взела сертификатите Flyers, PET, FCE и CAE.

Водена е от желанието си да учи в чужбина. "Преди планирах изцяло да следвам в чужбина и поради тази причина ми беше изключително важно да взема сертификатите на Cambridge, тъй като в университетите изискват ниво на английски. Със сигурност планирам магистратурата ми да е в чужбина, така че изпитите са ми изключително важни. Това е финалната права на обучението в BRITANICA и много искам да го завърша докрай и да мина и през последния сертификат", сподели Феодора.

Тя ни разказа, че мечтае да стане еколог и смята да избере университет в Холандия за следването си. Но би искала да се завърне и да практикува в България. Казва, че английският ще й е необходим и в работата, защото в сферата на екологията има много европейски и международни проекти.

Събеседничката ни споделя, че подготовката й за изпита в момента върви успешно и чувства, че има голям напредък. "Изключително полезно е всичко, което правим в BRITANICA. Пробните изпити ни помагат да се отпуснем и да се чувстваме по-подготвени и по-уверени."

Сертификатният курс СРЕ помага на учениците не само с надграждането на знанията им по английски, а и като им дава "много методи, които да ни улеснят в справянето със задачи, например - подчертаването на ключови думи, умението да си преценяваме времето и създаването на усет, който се придобива с многото упражнения, които правим. Изключително полезно е и, че в BRITANICA учим в група с други ученици, на които им предстои да вземат същия изпит, защото така се подкрепяме, учим се от грешките си и заедно се подготвяме за изпита, което няма как да стане, ако се готвим сами."

А зад мотивацията и увереността на момичето стои още нейният опит в явяването на езикови изпити. Взела е с отличен резултат сертификатите Flyers, PET, FCE и CAE. "Мисля, че това се дължи изцяло на BRITANICA и курсовете, през които съм минала, и всичките упражнения. Без съмнение BRITANICA подготвя децата по един прекрасен, интересен и забавен начин, така че напрежението на самия изпит да е минимално и да се вземе възможно най-успешно. Според мен е изключително важно децата от ранна възраст да се явяват на такива сертификати, тъй като така придобиват опит и свикват с изпитната обстановка. И след това в бъдеще много по-малко се притесняват и им е много по-лесно да вземат бъдещи изпити, матури... Изключително полезно е напред в живота!", казва Феодора.

Тя ни разкри, че на първия от изпитите, на който се явила, когато е била в 4. или 5. клас, е била притеснена, но "след това с всеки един сертификат стресът намалява и се чувствах все по-спокойна и уверена в себе си, затова колкото по-малки децата започнат да се явяват на такива сертификати, после ще им бъде изключително лесно".

Тя е била и на летен курс в BRITANICA, който е бил фокусиран "върху това да се отпуснем да говорим свободно, и това беше изключително полезно, много ми помогна да се отпусна и да счупя езиковата бариера, затова смятам, че и летните курсове са много полезни."

Феодора е благодарна на преподавателите, които има и е имала през годините, за тях и за целия екип на BRITANICA казва, че са "на изключително високо ниво, знаят как да подходят и към малките деца, и към по-големите". "Като по-малки играехме много игри, рисувахме, правехме постоянно плакати, проекти, ходех с голямо удоволствие в BRITANICA, а и сега, въпреки, че съм на курс за сериозен сертификат, учебниците са по-сериозни и игрите намаляват, но въпреки това учителите успяват така да представят материала, че пак да е интересно и часовете минават изключително приятно."

Ние желаем на Феодора да се представи отлично на предстоящия изпит, както го е правила и досега, а тя отправи стимулиращи думи към всички по-малки ученици:

"Нека децата да се явяват на изпитите и да ги преодоляват, защото след като изпитът е взет, усещането е уникално и неповторимо и си заслужава напълно! Единственият начин да свикнем с обстановката и изпитите е точно повторението и взимането на все повече и повече сертификати. Така че с две ръце бих насърчила малките да се изправят срещу притеснението и да се явяват на изпитите и им желая успех!".

 

Ако и вие искате детето ви да се яви на изпит на Cambridge, можете да направите регистрация тук: https://exams.britanica-edu.org/
Сертификатните ни курсове за деца и ученици можете да разгледате тук: https://britanica-edu.org/kids-yearly-britanica
Записването за летните ни програми, сред които е и сертификатната Cambridge Young Learners (8-12 г.), е отворено. Вижте повече тук: https://britanica-edu.org/kids-summer-programmes