Skip to main content

Последната седмица преди началото на учебната година е много емоционална из всички филиали на BRITANICA. Между записванията за новите групи в офиса и украсяването на класните стаи, успяваме да проведем и официална церемония за Cambridge English сертификати.

 

Емоционални бургаски вечери

 

Филиалът ни в Бургас е много специален. Като единствен в южния морски град, той събира най-талантливите и любознателни деца и техните мотивирани родители, за да порастнем заедно и да научим много едни от други.


9 септември е петък, но не е краят на седмицата. Колегите идват с усмивка в Експозиционен център "Флора", за да връчат сертификатите на своите деца. Успешните кандидати и всички гости са толкова много, че се налага да разделим церемонията на две части. Първата е за по-големите ученици, които взимат PET, FCE и CAE сертификати, с които смело могат да кандидатстват във всеки международен университет. Крис Иванов ни признава, че иска да учи Физика в английски университет и именно успешно взетия Cambridge English: Advanced е неговия билет към мечтаното образование в чужбина.

 

Неговата преподавателка Станимира Дервенова, към която всички се обръщат приятелски с Мис Мира, и с която разговарят единствено на английски, не сваля усмивката от лицето си по време на цялата церемония. Чувства се много горда от децата и не спира да се снима.

 

Втората церемония е също толкова емоционална. Тя е за малчуганите, които успешно са се явили на трите Young Learners Exams – Starters, Movers и Flyers. Сертификатите връчиха Лилия Стоянова и Стаменка Илиева – Мис Лили ги подготвяше през цялата учебна година, а Мис Стами беше с тях по време на лятната програма, която е специално разработена за подготовка за изпита.

Освен за децата и преподавателите, церемонията е емоционална и за родителите – виждаме много сълзи, целувки и прегръдки за успешното представяне на учениците. Това събитие е кулминацията на една изпълнена със знания година, в която всички могат да видят и дори буквално да пипнат успеха.

 

Морски вълнения по Варненски

В същия уикенд се провежда и церемонията за връчване на Cambridge English сертификатите и във Варна. Там събитието е по-различно – домакин е Археологическия музей и поради огромното количество успешни деца на BRITANICA, след официалната реч, всеки кандидат може да се срещне със своя преподавател през годината на специално отделен кът, докато получава официално сертификата си.

Но и тук емоция не липсва. „Севастопол“ е голям филиал и заедно с „Чайка“, които не са така големи, но са също толкова отдадени, са с широки усмивки и приповдигнато настроение. Мис Йоли отскоро е в екипа, но ни признава, че за нея е огромна чест да бъде в този отбор от мотивирани хора, които работят с вдъхновяващите ни деца през годината.

Церемонията започва с официална реч на Вилияна Стоева, която е старши-преподавател на „Севастопол“. След това тя представя пред публиката по един представител от различните сертификатни нива, който разказва за емоцията от Cambridge English изпита.

Мис Вили е толкова щастлива от успеха на децата, че дори камера и микрофон не могат да я притеснят, когато я питаме как се чувства. Отговорът е ясен: „Чувствам се прекрасно.“
След получаването на сертификатите и снимка с преподавателя, в двора на Археологическия музей има празнична торта, церемониално разрязана в началото на събитието, а в края - безцеремонно похапната.

 

Усмивки под тепетата

В навечерието на учебната година и филиала ни в Пловдив връчи близо 130 сертификата на малки и големи за изключителните им знания по английски език. Гранд Хотел Пловдив е изискана локация, която идеално приляга на фината церемония.


С инспирираща реч Мая Родина за пореден път приветства гостите. През последната учебна година мениджърът Годишно обучение Криси Патева работи с децата отблизо и поради това тя беше заела друга ключова роля – посрещане с прегръдка и усмивка на входа на зала „Пловдив“ в бившия Новотел.


Малката Ади също приветства всички от трибуната. Освен с прекрасните си думи, тя озари и сцената, когато се качи да получи своя Flyers сертификат – трети поред от Young Learners Exams.


На сцената Мис Петя, Мис Диди и компания връчиха сертификати от Starters до CAE и се снимаха, за да остане в историята този прекрасен момент както за учениците, така и за техните преподаватели.


Една майка, Бонка Царева, ни сподели, че именно преподавателите и работата им с децата правят BRITANICA толкова добро място за английски. Според нея Мис Диди и Мис Ива, които по нейни думи, са „ѝ на сърцето“, знаят как да запалят интереса на малчуганите към четенето, ученето и любознателността като цяло.


Всички гости, които уважиха не само своите деца, но и всички останали, имаха възможността да поговорят с преподавателите след края на церемонията на по чаша вино и парче торта. Родителите толкова си харесват Мис Ива, че дори общата снимка на екипа на BRITANICA Пловдив се забавя, докато преподавателката приеме поздравления и благи думи от родители и гости.

 

Празнична София


Най-много филиали имаме в София. Поради това церемониите в столицата се случват по различен начин. За да може всеки да получи лично от преподавателя си сертификат, събитията са няколко и на различни места.


Малчуганите със Starters, Movers и Flyers, както и по-големите ученици със KET и PET сертификати получават своя официален документ във филиала, където са се обучавали през годината. По този начин те се виждат с преподавателя си и заедно споделят прегръдка и усмивка.


Мистър Джордж от филиал „Плиска“ в квартал Изток е един от многото ни колеги, който с гордост споделя в социалните мрежи успехите на своите деца: „Сертификатът е нашата награда, както за ученици, така и за преподаватели. Много се радвам за децата си!“, пише той.


Мис Алекс, която от тази година ще е на „Ситняково“ пък публикува албум в официалната Facebook група на филиала, в който под всяка снимка с нейната широка усмивка е оставила персонално послание за всяко едно от децата.

По-големите ученици, които вече преследват международен университет със своите FCE и CAE сертификати, се срещат със своите преподаватели в празничната обстановка на офиса на BRITANICA на улица „Шести септември“. Събитието е не просто получаване на документ – то е изживяване, с което и двете страни виждат резултата от своя едногодишен труд.


За поредна година в четирите града на BRITANICA около 1800 деца получиха сертификат, че владеят английски език на международно ниво. А заедно с това получиха увереността, че могат да постигнат много, когато го пожелаят.