Деси от Варна подобрява английския си, за да работи и пътува свободно

Срещнахме се онлайн с Десислава Георгиева, усмихнатата майка на третокласничката Симона. И двете са наши курсистки от филиал BRITANICA Чайка – момиченцето е в ниво Starters, а майка ѝ – в ниво Intermediate (B1). Вече ви разказахме впечатленията на Деси от курса на дъщеричката й, която до голяма степен е била причината майката да предприеме решителната крачка да се запише на курс при нас.
Симона понякога питала майка си как се превежда една или друга дума от български на английски и когато Деси не успявала да ѝ отговори, момиченцето ѝ казвало по онзи откровен и шеговит детски начин: “Защо и ти не се запишеш на курс? Не си толкова стара! Давай! Можеш и ти! Знаеш ли, че има и майки, които ходят!”. 


 
Точно тези думи мотивират Деси да се запише на курса, както признава самата тя. В началото на годината, след една дълга карантина, Деси започнала да си търси нова работа. Започването на новото място – в аутсорсинг компания към ирландска банка у нас, съвпаднало със старта на курса ѝ в BRITANICA. „Исках да си ъпдейтна английския и да добия нужното самочувствие, тъй като от завършването на гимназия, което беше преди 20 години, не ми се е налагало в работата да говоря или пиша на английски”, сподели Деси.

Сега вече тя се радва на резултатите и вижда ползите от курса си. Например – по време на онлайн обучение, свързано с работата ѝ, което се провеждало на английски, в паузите между лекциите имала възможност да комуникира с колегите си от Ирландия. „Всичко се случваше онлайн и BRITANICA много ми помогна, тъй като имах и самочувствието, и възможността в паузите между лекциите да разговарям с колегите си свободно на различни теми като спорт, кино, които сме ги минавали на курса, така че беше много полезно”, разказва Деси.

Семейството на Деси и Симона обича да пътува. Още когато Симонка била малка, майка ѝ и татко ѝ решили да обикалят по една европейска страна на година или да посещават заедно нови за тях градове в държави, в които вече са били. На повечето места се справяли добре с нивото, което имат по английски. Но в техния списък с бъдещи планове са Англия, Шотландия и Ирландия и на Деси ѝ се иска, когато ги посетят, да се представят отлично по отношение на езика! Така че пътуванията, наред с работата, са другият ѝ стимул да учи мотивирано и да се радва на напредъка, който вижда, че има.

Деси искрено се наслаждава на атмосферата по време на часовете, на помощта, която среща в лицето на преподавателя си – мистър Иво, и на разнообразието, което ѝ носи общуването със съучениците ѝ в BRITANICA, за които споделя, че са „изключително готини млади хора, пълни с енергия и идеи.“

Тя работи онлайн и оценява положително и периодите, в които курсът ѝ е бил онлайн, тъй като това ѝ позволявало да не губи време в пътуване и идеално се вписвало в ежедневието ѝ спрямо работния ѝ график. В същото време ѝ е приятно и присъственото обучение и смяната на двете форми ѝ носи разнообразие.

За много наши курсисти, които работят от вкъщи, онлайн обучението е по-добрият вариант, приложим към тяхното home office ежедневие. Дори и записването може да се направи онлайн. Без да губи време, човек може да се окаже на старта на едно ново приключение, което ще направи по-близки мечтите и целите му.

Ако и вие искате да подобрите знанията и уменията си по английски и да учите, без да напускате комфорта на дома си, или дори по време на лятната си отпуска и почивка, можете да научите повече за нашите курсове тук: https://britanica-edu.org/adults-courses-britanica

За записване заповядайте тук: https://britanica-edu.org/adults-courses-britanica-online