Децата от ниво Starters очакват максимален брой щитчета на изпита на Cambridge

Когато през годината си научил много, е чудесно да можеш да провериш докъде си стигнал с подготовката си, като се явиш на един истински престижен изпит. Такива са езиковите изпити по английски език на Cambridge. Освен на големи ученици и възрастни, авторитетната образователна институция дава възможност и на малчуганите да докажат постиженията си, а ние в BRITANICA поставяме фокус върху подготовката за тези изпити със специалните си летни програми.

Гостувахме на деца, които през годината са учили в ниво Starters във филиал BRITANICA Ситняково в София. През годината те са овладели материала, а през лятото, в продължение на две седмици, второкрасниците и третокласниците, които пожелаха да се явят на изпита, посещаваха курса Cambridge Young Learners - Starters, който ги подготви още по-задълбочено.

Видяхме как преподавателката мис Алекс обяснява точно и детайлно всеки от елементите на изпита, а децата се упражняват с множество тестове, които правят всеки ден, за да придобият самочувствие, че могат да се справят бързо и точно с всичко в решителния ден. Те учат и се забавляват, като тренират със забавни активности.

Дни след нашата среща малчуганите се явиха на изпита спокойни, уверени и добре подготвени, и след това споделиха, че смятат, че са се справили успешно с всички задачи. Сега им остава само да се радват на лятната ваканция, без да забравят да четат книги и да гледат филми на английски, за да поддържат знанията и уменията си по английски, очаквайки с нетърпение скоро да узнаят резултатите си. А самите сертификати на Cambidge те ще получат в навечерието на учебната година, когато в BRITANICA организираме официалните церемонии за тяхното раздаване.

Оценките на изпитите за малки ученици не се измерват в проценти или по десетобална или шестобална система, а са по детски приказни. Оценките всъщност представляват определен брой рицарски щитове! Максималният брой взети щитчета показва, че детето напълно е овладяло не само материала по английски за нивото, в което учи, а е изградило и важните умения като това да се справя психологически с явяването на изпити - запазило е спокойствие, било е концентрирано и е съумяло да покаже най-доброто от себе си!

А успешното справяне на изпита, в който децата знаят, че се съизмерват със свои връстници от цял свят, е вдъхновение за учениците да учат още по-сериозно и целенасочено занапред!

Вижте нашия разговор с близнаците Мия и Виктор Дончеви и техния баща Пламен, които ни разказаха за подготовката през годината, за мотивацията да се яват на изпита пред авторитетната образователна институция и за целите, които са си поставили с летния курс

Ако и вие искате детето ви да учи английски по методика, която му дава възможност да напредва така, че смело да съизмерва знанията си с деца от цял свят, можете да го запишете в годишните ни програми: britanica-edu.org/kids-yearly-britanica