Skip to main content

За осма поредна година BRITANICA организира традиционния си национален конкурс за детска рисунка за малки таланти. Темата на конкурса тази година е „Аз и морският свят“, а срокът за изпращане на рисунките от 7 септември до 1 ноември 2022 г.

Стимулираме децата да изобразят своята представа за чудния морски и океански свят и ако желаят, да нарисуват и себе си сред неговите обитатели. Насърчаваме участниците да бъдат креативни, да дават воля на въображението си и да развиват таланта си. С тази тема поставяме на вниманието на децата проблема за замърсяването на моретата и океаните. Целта ни е да научат, че всички сме отговорни за бъдещето на нашия общ дом – Земята, огромна част от който е водната шир.

В конкурса могат да се включат:

• деца в 3. и 4. група на детските градини или в предучилищна група в училищата;
•  ученици в 1. и 2. клас.

Всички условия за участие в конкурса можете да видите в сайта: morski-svyat.britanica-edu.org

За най-добрите художници, класирани на първите три места в двете възрастови категории сме приготвили чудесни награди, осигурени от BRITANICA и от нашите партньори в конкурса Akasha surf schoolThinkle Stars, The Purple Cow и Erich Krause. За всички, които влязат в топ 20 (от 4. до 20. място) ще има поощрителни награди. Всички 40 отличени деца ще получат и диплом или грамота.

При нас вече пристигнаха много красиви морски рисунки от цялата страна! Ще бъдат приети за участие всички рисунки, които са изпратени с пощенско клеймо преди крайната дата - по пощата или на имейл.

През ноември журито ще оцени творбите, а през декември резултатите ще бъдат обявени в сайта на конкурса, където ще представим виртуална изложба с най-хубавите 40 творби. Преди Коледа нашите победители ще получат своите награди по пощата или на живо - в най-удобния за тях филиал на BRITANICA. 

Желаем вдъхновение и прекрасни творчески моменти на всички малки художници!