Skip to main content

За никого не е тайна, че в съвременния бизнес свят по-голямата част от комуникацията преминава на английски език. И че всеки успешен в сферата си човек, всеки истински професионалист, може да се изразява уверено на английски.

Срещнахме се с нашата курсистка Надя Владимирова, която е същинско олицетворение на този пример, за да си поговорим малко повече за обучението ѝ в BRITANICA и за мотивите ѝ да се запише на курс по бизнес английски при нас.
“Английският език ми е необходим непрекъснато във всичко. Предимно, разбира се, в работата, но и с доста неща, с които се сблъсквам в ежедневието си - в използването на платформи онлайн, а и при пътувания в чужбина”, сподели ни тя извън кадър.

Надя е на 45 години и работи в банковата сфера. Миналата година е решила, че иска да обнови знанията си по английски език, а тъй като той ѝ е необходим в работата, избира програма по бизнес английски в BRITANICA и преминава успешно ниво B1. Доволна от резултатите, предприема следващата стъпка към усъвършенстването на уменията си и се продължава с курс за ниво B2.

Като професионално ангажиран човек, Надя се стреми да спести време от придвижване, затова от самото начало се насочва към онлайн курс. След като започва да се обучава по този начин, оценява и самата ефективност на онлайн формата на обучение и изключително много се наслаждава на часовете, прекарани в откриване на нови знания от уюта на своя дом. "Колкото повече опит трупам в този начин на обучение, толкова повече затвърждавам, че това наистина е моята форма на обучение”, категорична е тя.

Освен изключително удобната ни онлайн платформа, Надя е впечатлена и от методите на своя преподавател, който винаги е насреща, когато курсистите имат въпроси, дава полезни съвети и напътствия и в чието лице тя вижда пример за “една перфектна английска реч, която не може да се чуе навсякъде”. Оценява, че това ѝ помага да усъвършенства своите говорни умения чрез слушане.

Занятията по бизнес английски са ѝ помогнали да усъвършенства и уменията си по писане  особено на бизнес кореспонденция, а ползите от напредъка си тя има възможност да изпита бързо в ежедневието си: “Наученото, поне в моя случай, влиза в действие веднага, още на другия ден.”

Програмата в бизнес курсовете на BRITANICA включва и разиграване на реални ситуации, съобразени с общуването в работна среда. Така всеки от курсистите, упражнявайки новите знания, има възможност да споделя казуси от личния си професионален опит с останалите. Това, според Надя, също е обогатяващо – помага им да се допълват, да разширяват бизнес културата си, да черпят познания от събеседниците си и да се мотивират взаимно.

Плановете на Надя, свързани с английския, са да продължава да изучава езика, да надгражда уменията си и да става все по-добра, като завърши курсовете по бизнес английски в BRITANICA до най-високото ниво. А ние ѝ пожелаваме много успехи и постигане на нови амбициозни цели!

 

Ако и вие искате да се справяте с лекота в работата си при писмена и устна комуникация на английски, да разговаряте свободно по време на служебни и лични пътувания в чужбина и да правите впечатление с отлично владеене на езика, можете да се запишете на курс по бизнес английски в BRITANICA. Повече за програмата на курсовете може да научите тук: https://britanica-edu.org/adults-courses-britanica
Ще ни откриете и на следните телефони: https://britanica-edu.org/britanica-offices