Skip to main content

Сертификатните курсове на BRITANICA са път, който води много младежи към една от техните големи мечти – прием в желана специалност в престижен университет в чужбина и успешна професионална реализация.

Срещнахме се със 17-годишната Габриела Теодосиева от Бургас, която учи немски в Немската езикова гимназия и английски във филиала на BRITANICA в крайморския град. За да бъде приета в избрания университет в Нидерландия, тя трябва да вземе най-високия сертификат на Cambridge – СРЕ. Сега е в първото сертификатно ниво – FCE.

Габи споделя, че поне десетина от нейните съученици от Немската гимназия учат английски в различни програми на BRITANICA – годишни или интензивни, защото е „по-нестандартно място, което предразполага към веселие и привлича вниманието", а и „успехът, който се постига, привлича още повече“. „Абсолютно съм сигурна, че учителите в BRITANICA ще дадат всичко от себе си, за да постигнем целите си, тъй като от това, което чувам, повечето курсисти си вземат сертификатите и са изключително доволни“, уверена е тя.

За своите учители в BRITANICA Габи споделя с усмивка: “Преподавателката ми в първите две нива е изключително мотивиращ човек! А спийкингите, които се водят между учениците, те предразполагат да говориш." За преподавателката си в момента – мис Светла, казва, че е „изключително млада и позитивна. Всеки път, когато имаш някакви проблеми или затруднения, или искаш още задачи, винаги е на разположение. Винаги се опитва да ти обясни нещата по възможно най-интересния и достъпен начин.“

В Нидерландия Габи мечтае да завърши висше образование в специалността „Бизнес и маркетинг“ в Нидерландия. Разказва ни, че за да бъдеш приет там, след Брекзит, се изисква много високо ниво по английски. Интересът на кандидат-студентите с английски език в тази посока се е увеличил, откакто за младежите от страните на Европейския съюз Великобритания вече не е толкова достъпен вариант, колкото беше през изминалите години. „Затова конкуренцията за Нидерландия стана по-голяма, критериите се вдигнаха и е необходимо ниво С2, – обяснява ни Габи. – Единственият вариант за вземането на сертификата, който е по-интензивен и по-качествен, беше BRITANICA, а лично за мен – интензивните курсове тук. За тях ни споделя още, че не са прекалено натоварващи, а минават много приятно и материалът се усвоява в самия час.

Първото ниво, с което e Габи започнала миналата година, e В1. Следващото – В2, преминала през лятната ваканция. Подчертава, че летните ни интензивни курсове са чудесно организирани: „Хубаво е, защото макар че трябва да учиш през единственото време в годината, в което имаш по-дълга почивка, курсът е структуриран така, че август месец остава изцяло свободен за теб и имаш време и да учиш, и да си починеш."

В част времето на курса си Габи и съучениците ѝ учеха онлайн. Тези периоди тя оценява като също толкова пълноценни, както и присъствените: "При онлайн обучението нямаше абсолютно никаква разлика по отношение на преподаването на материала и на усвояването му. Плюсът е, че спестяваш време, което да отделиш или за своите хобита, или за допълнително обучение."

Към своите връстници и към по-малките ученици, които обмислят записването си на курс. Габи се обръща с думите: „Не се притеснявайте да се впуснете в нови води, тогава се случват най-хубавите неща и се създават спомени, които никъде другаде не могат да се повторят! Така че дори и да имате някакъв страх, приемете, че той ще се изпари!"

Ако и вие искате да вземете сертификат, който ще ви е необходим за прием в университет, или да усъвършенствате английския си, можете да се запишете в интензивните ни програми: https://britanica-edu.org/adults-courses-britanica
Можете да се запишете онлайн ТУК.