Skip to main content

“Успехът на BRITANICA се състои в това, че не се стреми да променя децата, а променя методиката на преподаване! Тя отговаря на нуждите на съвременните деца“, сподели с нас Цветомира Георгиева - педагог с дъргогодишен опит и майка на Глория - деветокласничка, която учи английски в ниво Н4 във филиал BRITANICA Мадрид.

Срещнахме се с двете през лятото, когато стана ясна отличната оценка на Глория на изпита КЕТ и новината донесе много радост и на двете. Разговоряхме с тях за дългия път, който изминава всяко дете, което като Глория започва да учи английски от първи клас и когато е в гимназия, вече вижда резултатите, и за всичко онова, което е от полза на децата.

„Като майка се чувствам изключително горда и радостна от нейните постижения, - каза ни с усмивка Цвети. - Всичко това е плод на огромен труд в годините назад и особено последната година, труд, в който голяма роля има преподавателят! Изпитите на Cambridge са полезни. Важно е децата да свикват с тези форми на изпитване. Това им дава възможност да превъзмогнат притесненията си и да докажат, че са способни!".

Глория също сподели своята радост от оценката си и ни разказа, че за нея целият процес на усвояване на езика в BRITANICA е приятен и ползотворен и е благодарна за взискателността и усилията от страна на учителите:

"Интересно и приятно ми е да уча точно в BRITANICA! Израснах тук, така че наистина се чувствам комфортно. Сегашната ми учителка – мис Петя, е голяма опора на всеки един от групата ни, защото ни мотивира. За изпита тя вярваше в абсолютно всички! Обучението тук има много плюсове – материалът, който вземаме, всяка една тема, всеки един раздел, е интересен за нас. А и тук е задължително да си научиш нещата. Ако нещо не разбереш, ще ти го обяснят отново, така че да стигнеш до краен резултат. Искам да благодаря на мис Петя и на абсолютно всички учители, които са ми помогнали в обучението ми!"

Не само като майка, но и като човек, за когото учителската професия е призвание, Цвети ни даде интересна и ценна оценка на методиката на BRITANICA. Тя сподели, че Глория е типичен „представител на поколението Z, за което напоследък говорим, и както повечето деца на нейната възраст, тя реагира положително при нов подход на работа и нов начин на преподаване. Тези деца са умни и креативни, те желаят да разчупват стереотипите и тъкмо това е нещото, което дават учителите тук! Съвсем откровено твърдя, че резултатът и постиженията на дъщеря ми до голяма степен са резултат от този начин на преподаване. Тези методи не следват стереотипи, а предлагат учене чрез творчество! Така нареченото Проектно-базирано обучение е в основата на преподаването тук".

Цвети обясни, че и приятелската подкрепа, която преподавателите в BRITANICA дават, е от огромно значение както за нейната дъщеря, така и за децата изобщо. Според нея нещата се получават, „когато децата са на точното място и когато учителите бъдат възприемани и като приятели. А учителите в BRITANICA създават искрена връзка със своите ученици и печелят и родителите за съюзници в общата кауза децата да бъдат мотивирани. Това е един успешен триъгълник, който е много стимулиращ за учениците и води до съответния резултат.“

За летния курс в BRITANICA, който Глория посещаваше по време на срещата ни, майката каза, че внася разнообразие през ваканцията и е добра основа и мотивация дъщеря й да се чувства още по-подготвена за следващото годишно ниво. А всеки етап в обучението е важен за тях, защото и двете споделиха, че Глория ще продължи да учи при нас до завършването на всички нива по английски и ще се яви на най-високия изпит на Cambridge - СРЕ.

Самата Глория разказа, че за справянето с изпит на Cambridge, на какъвто се явява не за първи път, са необходими „концентрация и знания“, а и опитът е от полза. Тя признава, че е изпитвала притеснения: „Трябва много кураж, за да се отиде на изпита“. Но може би затова днес е още по-щастлива от успеха си и от нивото, което е доказала, че има: „В края на 8. клас да покриеш ниво В1 е голямо постижение!“.

Мотивацията на момичето да учи английски е като на всеки младеж в съвременния свят - има го осъзнаването, че "този език ще ми трябва наистина навсякъде и имам ли ниво С2, наистина ще имам големи възможности за работа". Тя е ученичка в професионална гимназия в специалност в областта на туризма и без съмнение високото ниво на английски за нея е повече от необходимо: „Наистина имам намерение да се развивам в тази сфера и няма как да съм без английски, просто е задължителен! Затова съм благодарна и на майка ми за усилията, които е положила за моето образование до този момент, и най-вече на учителите ми!“

Глория сподели, че не само тя, а и всички нейни съученици от групата й в BRITANICA, които са се явили на КЕТ, също са се представили много добре. Тя се радва и за тях, защото с повечето са приятели. Глория ни разказа, че за нея в BRITANICA е ценно и това, че си е създала приятелства с тези, „с които сме от много дълго време заедно и така е още по-лесно да работим в часовете - няма го притеснението, свързано с говореното и общуването като част от обучението“. 

Радваме, се че приятелството между децата, от една страна, отношенията между тях и учителите им, от друга, и връзката между преподавателите и родителите са в синхрон и носят такова удовлетворение на всички в семейството на BRITANICA. Учениците ни получиха своите сертификати на Cambridge на официални церемонии в нашите филиали в дните след началото на учебната година. Правим тези празници, защото вярваме, че извоюваното със собствени усилия е най-силният стимул за нови успехи! 

Пожелаваме дръзновение, смели мечти и високи цели на всички деца през учебната година! 

Ако и вие искате детето ви да учи BRITANICA и да се радва на същата подкрепа и креативни методи на преподаване, все още можете да го запишете в годишните ни програми в присъствена или онлайн форма. Можете да ги разгледате тук: https://britanica-edu.org/kids-yearly-britanica

За записване се свържете с нашите филиали: https://britanica-edu.org/britanica-offices