Skip to main content

Представяме ви BRITANICA семейството на Кристина Дамянова и сина й Алекс - наши курсисти от филиал BRITANICA Пловдив. Тя наскоро завърши курс по общ английски - ниво В2, а той учи в ниво Very Young Learners 2. Срещнахме се с тях, за да ни разкажат за впечатленията си от обучението и прогреса, на който се радват.

Първата стъпка Кристина направила заради желанието й да запише Алекс в BRITANICA в началото на тази учебна година. Не се колебала при избора си: “BRITANICA винаги е имала добро име и знам, че е едно от най-сериозните училища в града и в България като цяло.”

За интензивните курсове в BRITANICA

Освен информацията, свързана с годишните курсове за Алекс, административният мениджър във филиала представил на Кристина и възможностите, които предлагат интензивните ни програми за възрастни и тя взела решение също да се върне към английския: “Уча сериозно английски от 8. клас и бях стигнала до ниво С1, но тъй като не го практикувам, бях изгубила нивото си. Нуждаех се от курса, за да си го възстановя.”
Кристина е строителен инженер по професия и споделя, че английският й е необходим не толкова в работата й, колкото по време на пътуванията със семейството. Разказва, че със съпруга й и двете им деца обичат да пътешестват в чужбина, а и имат и доста приятели, които живеят зад граница и половинките им са чужденци. Това поставя изисквания и децата, и големите да знаят английски, за да общуват свободно с приятелите си!

Доволна е от методиката на обучение и от преподавателката си в BRITANICA:
“Системата, по която учехме, обхващаше всички аспекти на езика и много разнообразни теми, много полезни и развиващи за мен. Имаше много speaking-и, writing-и, тестове. Смятам, че сега се справям значително по-добре! Много съм впечатлена от професионалното отношение на нашата преподавателка мис Мира, която е млад, но изключително добър специалист. От нейните презентации, в които нещата бяха много добре структурирани, успявах да разбера граматическата част още по време на часа. Лексиката също беше много добре систематизирана, налагаше се само да я прегледам няколко пъти, за да се справя на всички quick тестове, които правехме.”

Прогреса си по време на курса й Крис отдава и на хубавата общност, която се е създала: “Групата ни беше много силна. Има курсисти, които ми допаднаха много и в чисто човешки план. Докато разговаряхме на английски по време на speaking-ите, имахме възможност да открием общи неща един за друг. И мис Мира допринасяше атмосферата да бъде много разчупена и приятелска. Беше много приятно!”
Курсът на Кристина приключи наскоро, но тя не смята да прекъсва опресняването на английския си. Избрала е да продължи със сертификатния курс за подготовка за IELTS, в който най-често бъдещи кандидат-студенти се готвят за изпита, изискван от чуждестранни университети. “Въпреки, че няма да се явявам на самия изпит, защото не ми е необходим, смятам, че програмата ще е полезно предизвикателство, което ще ми помогне да развия знанията си”, казва Крис. Сертификатните ни програми обединяват материала, който се изисква да бъде овладян максимално добре за изпита, и по време на обучението курсистите се обиграват да се справят възможно най-бързо и точно с всички задачи, така че упражненията и систематизирането на знанията са много полезни.

VYL 2 подготвя децата за училище 

Кристина е доволна и от обучението на детето й. Високо оценява това, че нивата за деца на предучилищна възраст не само поставят основите на владеенето на езика, но дават и незаменима подготовка за училище - малките развиват качества и навици, които са необходими в 1. клас. Алекс е в последната предучилищна група и вече знае колко е важно да изпълнява задачите си у дома: “Тук децата се научават и на дисциплина, на това да бъдат отговорни, да пишат домашни ежеседмично! Това беше основната причина, поради която се спрях на BRITANICA.”

От полза за семейството е и постоянната обратната връзка и подкрепата, която и Кристина като курсист, и Алекс получават от преподавателите си, както всички наши ученици. Майката казва, че Алекс разбира и усвоява почти всичко в часовете, но е чудесно, че разполага и с подробна информация за взетия нов материал, която получава след всяко занимание от преподавателката мис Гери. Това позволява вкъщи да преговори със сина си думичките и да му помогне да ги запомни още по-добре.

Малкият много се радва, че напредва с писането на буквите и с удоволствие запява песничка, която е научил в BRITANICA. Децата в BRITANICA, особено в началните нива VYL1 и 2 учат английски като пеят, танцуват, рисуват, а възпитаването на навици става незабележимо и приятно с играта “My magic pet”. Демонстрирайки, че са усвоили правилата за поведение в класната стая, малчуганите получават като награда “храна” за симпатичното драконче от играта и благодарение на нея то се трансформира пред очите им - расте и се учи да прави нови неща като тях самите! Така всеки елемент от часа е забавен и стимулиращ, носи емоция и разнообразие, които допринасят за концентрацията на децата. Крис подчертава, че Алекс получава изключително внимание и от страна на административния ни екип, който, наред с преподавателите, следи как се чувства и как се справя всеки от малките ни ученици.

Алекс ходи с желание на курса и Кристина планира, че той да продължи напред и през следващите години. Смята да запише и по-малкия си син Борис, когато навърши 5 години. Борис още отсега, разбирайки какво учи батко му, сам казвал, че иска да се запише на английски. “След две години и той може да се присъедини към семейството на BRITANICA!”, завършва разговора ни с усмивка младата майка.

Ако и вие искате да възстановите английския си или пък да надградите знанията си, както и да дадете успешен старт на вашите деца в овладяването на езика и в усвояването на училищни навици, можете да ни потърсите на телефоните на нашите филиали: https://britanica-edu.org/britanica-offices
Повече за интензивните ни програми за възрастни, вижте тук: https://britanica-edu.org/adults-courses-britanica
Повече за годишните ни програми за деца, вижте тук: https://britanica-edu.org/kids-yearly-britanica