Skip to main content

Коледа е за истории.

Точно преди година ви разказахме за големите каузи, които BRITANICA Community (колеги, деца и родители) подкрепи със стотици малки жестове през 2016. Тази година с радост можем да заявим, че коледните добрини не секват и както винаги, Коледа е направена от приказки – за топлина, съпричастност и общи цели.

Всяка кауза, подета или подкрепена от наш филиал, е сякаш Коледно пожелание към общността, в която живеем.

Да бъдем здрави!

Филиал Чайка организира своя ежегоден футболен турнир, който всяка година набира все повече популярност. Родители и деца вече сами питат за събитието и изготвят стратегии как да съберат повече пари. Ако правят сладки, които да се продават на мача, и знаят, че опакованите поотделно сладки се харчат повече – така да бъде – всяка сладка ще бъде грижливо опакована.
Общността на BRITANICA Чайка събра 1514,38 лева, които дари на организацията "Аз вярвам и помагам" за закупуването на медицинска апаратура за отделенията по неонатология в Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение "Проф. Д-р Д. Стаматов – Варна" и Многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна – Варна".

 

 

 

И понеже сме най-силни, когато сме заедно, филиал Ситняково подкрепи Чайка с Благотворителен коледен базар, на който всеки посетител на филиала може да си купи ръчно направен артикул от колега или курсист.

 

 

Филиали Плиска и Лозенец също организират базари, а тяхната подкрепа ще отиде за разширяването на дневен център за деца с проблеми от аутистичен спектър „Дъга“. По-голям център означава още специализирани пространства и повече деца, които ще получат шанс за развитие – при целенасочена работа от ранна възраст, резултатите могат да бъдат изумителни. Успех!

 

 

 


 

 

Да бъдем умни!

BRITANICA Пловдив също организира благотворителен мач, който превъръща в традиция. Тази пролет средствата бяха дарени на деца, болни от муковисцидоза. Сега филиалът подкрепя защитени училища в Родопите. Колегите се стремят да подемат по-слабо популярни каузи, като освен доброто, което правят чрез събитието, помагат и като дават гласност на проблема. Защитени са училища в слабо населени региони, в които има малко ученици. Децата в тях се нуждаят от пособия, с които да развиват ума и тялото си. „Физическото и интелектуалното развитие на децата вървят ръка за ръка“ - мисията на филиала да развива здравето и ума на децата се пренася и в благотворителната им кауза. Така цялата общност на BRITANICA Пловдив подкрепя защитените училища с топки, въжета, обръчи, пъзели, логически игри, конструктори, книжки... За да имат децата в малките населени места шанс за достъп до качествени материали, с които да се развиват.

 

 

И тази мисия получава подкрепа от София – филиал Младост 1 организира работилничка, в подкрепа на каузата.

Филиали България и Стрелбище, заедно с Италианския лицей, подкрепят сдружение „Образование и здраве“. Знаете ли, че в началото на тази година са затворени болничните училища в България, а с тях и шансът за едно по-светло бъдеще за децата, които трябва да прекарват дълги периоди в болнични заведения? Три преподавателки от Пловдив решават, че ще продължат да посещават деца в нужда безвъзмездно и поставят началото на Сдружение „Образование и здраве“. Събраните средства от общността на BRITANICA ще бъдат дарени, за да могат да практикуват и развиват дейността си.

Да бъдем сити и щастливи!

За втора поредна година Люлин подпомага дом за бебета към фондация "За нашите деца", които се нуждаят от храна и консумативи. Тази година, освен с традиционния коледен базар, общността събира средства и с... коледно кино! Филиалът се превъръща в киносалон, а билетчетата се продават, за да дарят условия за щастлив живот на бебетата в къщичката от семеен тип.

 

 


Филиал Мадрид подкрепят каузата и ѝ посвещават събраните средства от своя Коледен базар.

 

 

 

Да бъдем заедно!

Филиалите Севастопол, Бургас и Ситняково обръщат внимание на едни любими същества, които също имат нужда от нежност и топлина – животните. Колеги, деца и родители от общността на филиал Ситняково ще посетят кучешкия приют към Animal Rescue Sofia и ще подарят на дружелюбните му обитатели коледна разходка. Филиалът е истински приятел на природата и за трета поредна година подкрепя приюта със средства и време за животните, а разходките с кучетата са сред любимите забавления на децата.
Бургас пък събират средства за Animal Hope Bulgaria Burgas, които ще дарят за по-добри условия на живот на обитателите на приюта. Те имат нужда от топли и сухи къщички, където да посрещнат зимата, а филиалът си е поставил цел от 1400 лв, които иска да събере. Да им пожелаем успех!
А Севастопол, освен средства, ще подари и шанс за семейство – филиалът подготви табло със сладки снимки на животинчета, които чакат своите хора да ги познаят и осиновят. Дано повече животни бъдат част от коледните празненства на семействата на нашата общност.

 

 

Коледа е време за истории - и може би има и други приказки, и други добрини от нашата общност, защото доброто е заразно, особено по Коледа.