Skip to main content

Представете си, че срещате представител на Вашия мечтан университет. Какво бихте го попитали?

В BRITANICA Advisers знаем колко е важно за Вас да получите отговори на всичките си въпроси относно тази важна стъпка във Вашия живот, а именно кандидатстването в университет в чужбина. Затова, три пъти всяка година, организираме Career Orientation Day, където можете да се срещнете лично с представителите на някои от най-престижните висши учебни заведения във Великобритания и Холандия и да получите ценни съвети как да преодолеете някои от най-големите препятствия в този процес.

Последното издание на събитието се проведе на 27-и септември във Варна и на 28-и септември в София. В София, посетителите успяха да се срещнат с Adriane Marriott-Mills,  Head of School and College Partnerships във Falmouth University – водещо висше учебно заведение в сферата на креативните и бизне специалности. Събитието започна с кратка презентация, в която Adriane представи специалностите, метода на преподаване, кампуса и локацията на университета. Последва персонална консултация с всеки от заинтересованите  бъдещи студенти и насоки за това как да подготвят кандидатурата си така, че да изпъкнат пред останалите кандидати. 

За да бъдем максимално полезни на всички присъстващи, ние от BRITANICA, базирайки се на дългогодишния си опит в сферата на образованието и конкретно в процеса по кандидатстване в чужбина, също им дадохме няколко важни съвета. Нашият кариерен съветник, Ани Динева, насочи кандидатите как да отговорят на ключовия въпрос пред всеки млад човек: Какъв да стана?“ Последва кратко представяне на две от най-желаните дестинации – Великобритания и Холандия, както и съвети за писане на успешно мотивационно писмо от един от нашите UCAS tutors, Александър О'Швили – или мистър Сандро, което е една от най-важните и трудни задачи, пред които е изправен кандидатстващият. С помощта на мистър Сандро организирахме кратък workshop, на който всеки един от посетителите на Career Orientation Day в BRITANICA изрази персоналните си мотивации да следва избраната специалност и получи обратна връзка от останалите му връстници как да изрази мотивацията си така, че да убеди комисията по прием, че е техният идеален кандидат. Накрая на събитието нашият UCAS Tutor изпрати бъдещите студенти с думите: „It is possible to do big things if you apply yourself and put a lot of effort!“.

Дори и да сте изпуснали нашия Career Orientation Day, не се притеснявайте, защото следващото издание ще се проведе още през февруари. За точна дата и час следете нашия уебсайт и Facebook страница. Ако пък имате спешни въпроси, ние винаги сме насреща. Можете да се свържете с нас на телефон: 0896 685 155, или по email: advisers@britanica-edu.org .