Skip to main content

Ако желаете да кандидатствате в Cambridge, Oxford или специалността медицина във Великобритания, трябва да изпратите вашата кандидатура до 15 Октомври. Освен че трябва да започнете по-рано, трябва да вземете предвид и допълнителни изисквания на университетите Oxbridge и медицинските факултети. Ето какви са те:

1) Специалност Medicine   

Да бъдете лекар е призвание. Затова и британските университети, които предлагат обучение по медицина, искат да бъдат сигурни, че вие сте напълно отдадени на специалността. Освен стандартната кандидатурабританските университети изискват да сте изкарали стаж в медицинско заведение или доброволческа организация минимум 1 ден седмично в продължение на 6 месеца. Така показвате, че сте запознати предварително с трудностите, които ви очакват, и можете да се справите с напрежението.

Освен отлична диплома и добро владеене на английски език, трябва да покажете, че сте правилният кандидат, като се явите на един от двата допълнителни изпита – UKCAT или BMAT. Те тестват дали притежавате качествата и уменията, които ще са ви необходими, за да практикувате професията. UKCAT оценява вашите умения да се изразявате, да работите с цифри, да разсъждавате, да вземете решения в сложни ситуации. BMAT тества дали можете да анализирате информация, да прилагате своите знания на практика и дали умеете да се изразявате писмено. На тези страници, можете да откриете подробна информация за UKCAT и BMAT.

Периодът за регистрация за UKCAT e 1 май до 17 септември 2018, като самият изпит се състои на 2 октомври. За BMAT можете да се регистрирате от 1 до 15 октомври, а датата на изпита е 31 октомври.

2) Oxford и Cambridge

Златните университети на Великобритания, още познати като Oxbridge, също имат допълнителни изисквания към своите кандидати. Освен своята стандартна кандидатура, много специалности изискват явяването на допълнителни кандидат-студентски изпити по предмета, по който кандидатствате. На тези страници можете да видите кои специалности трябва да положат изпити за Oxford и за Cambridge.

За да се регистрирате за изпит, трябва да се свържете в удобен за вас оторизиран център за Cambridge или Oxford тук. Крайният срок за регистрация за повечето от изпитите е 15 октомври или по-рано.

Подготовката на кандидатура към Cambridge, Oxford или специалността медицина е изключително натоварваща. За да успеете навреме да се справите с всички задачи, ние от BRITANICA Advisers ви съветваме да не отлагате своята кандидатура, а да започнете подготовката на документите си още сега. За да направим процеса възможно най-лек за вас, ние ви даваме обстойна информация за всички допълнителни изисквания, правим план за действие с конкретни стъпки и срокове и ви помагаме при подготовката на необходимите документи. Можете да си уговорите консултация на телефон 02/ 466 6555 или на email: denitsa.moralieva@britanica-edu.org. Независимо от поставената цел, с BRITANICA Advisers ще постигнете успех.