Skip to main content

Ако ви кажем да си представите супергерой – какъв би бил той? Какви суперсили би имал, как би изглеждал? В BRITANICA си имаме един малък супергерой и за него, и за приятелството му с децата, искаме да ви разкажем днес.

Часът още не е започнал, когато мис Вили от филиал Стрелбище оповестява: „I have a surprise for you!” - Yeee! е реакцията на група Starters, чиито гости сме днес. Но първо, преди да разберем каква е изненадата, ще рисуваме. Ще рисуваме нещо любопитно и мистериозно. Скрито е в кутия от нашите любопитни очи, за да отвори място на негово превъзходителство – Въображението. Мис Вили дава подсказки – it has a big head, it has a red mask, it has a blue body, it has two arms and two legs. Хей, доста интересни рисунки се получиха.

 

 

А сега е време да срещнем и оригинала –  оказва се, че това е нашият любим супергерой.

   - I am Small B and I flew from Cambridge to meet you!

Смях и закачаки в залата, докато децата сравняват своите рисунки с истинския Small B. Хмм, а и какво интересно име, защо ли се казва така, се пита Калина... А за Кристиан няма тайни – ами защото на дрехата му пише B и защото е малък.

 


  
   - I am a superhero and I have four English superpowers – Reading, Listening, Writing and Speaking.

Оо, супермен се е отбил при нас! - радва се Криси.
А на свой ред, Small B иска да разбере какви суперсили имат нашите малки приятелчета. Боби и Крис скромно изброяват няколко, Криси казва, че има някъде 2-3 суперсили, докато Мая има и четирите - точно като Small B. Е, той обещава на децата много интересни предизвикателства, в които да провери техните сили и да им раздаде отличителни доказателства за техните езикови геройства.

Изведнъж сякаш героят става малко сантиментален – може би родното му място вече мъничко му липсва, защото Small B завързва small talk с децата за Cambridge. Те знаят доста - че е град и че е голямо училище. Да, университет, пояснява мис Вили.
А за да учат младежите в такъв университет им трябва сертификат, който да доказва, че владеят силата на словото.

 

   - What superpowers do you need in order to get a certificate? - пита Small B.
READING, LISTENING, WRITING and SPEAKING – в хор отговарят децата, които вече са овладели този отговор до съвършенство.

   - And is it easy?
Easy-peasy? NО, it's not... Не, деца, всъщност е лесно, когато имаш суперсили. Само трябва да повярваш и да работиш съвестно, за да ги овладееш.

 


   - And who is checking the tests?
Miss Vili! Нее, тестовете се проверяват от преподаватели в Кеймбридж.

Новината се посреща с бурно неодобрение. Но точно тук се крие един от големите плюсове на ранното взимане на сертификатдецата от малки преодоляват естественото си нежелание да излязат от кръга на познатото си, да пристъпят там, където е ново и неизвестно, но където стои ключът към развитието. С приятно чувство усещаме, че на групата й е наистина интересно – във въздуха витае една превъзбуда – мощен стимул за трупане на суперсили. А Small B е тук точно за да помогне на децата да преодолеят притеснението, да загърбят страха, да прегърнат предизвикателството и да повярват в успеха. Той е тук и за да покаже на децата какъв е форматът на изпита и да им даде ценни съвети как да се справят с него. Все пак той също е връстник на Starters и много добре знае как да преведа успеха на техния език.

И неусетно дойде време Small B да се раздели с децата за този час, но само след като обещава, че след 3 дни ще се върне в часа им, за да започнат заедно пътуването си към голямото приключение на овладяването на суперсилите. Ще има игри, предизвикателства и нови знания за всички от сърце.
Очаквайте скоро да повдигнем завесата на това как учим със Small B.