Професионализъм и много сърце

Как един изпълнен със септемврийска носталгия тих неделен следобед край морето може да се превърне в нещо коренно различно? Това се случва, когато на едно място се съберат стотици хора, които след дълги месеци на усилия и надежди идват, за да видят и да отпразнуват заедно постигнатите резултати! На церемонията по раздаване на сертификатите на Cambridge във Варна главните герои бяха:

- учителите и мениджърите на филиалите „Севастопол“ и „Чайка“ , направили всичко, за да вдъхновят и да дадат най-доброто на нашите ученици;

- децата, учили с желание и постоянство и доказали възможностите си в най-престижните световни изпити по английски език;

– и разбира се - насърчаващите и подкрепящи родители!

Всички те изпълниха вътрешния двор на Археологическия музей в града тази събота – облечени като за празник, с букети за любимите учители в ръка. Децата и младежите взеха своите сертификати, които удостоверяват не само нивото, което са постигнали в овладяването на английския език, а и степента, в която са подготвени да се явяват на изпити, тяхната смелост, трудолюбие, упоритост, любознателност!

И разбира се празникът завърши с разрязване на огромна красива торта, с много снимки за спомен на деца и учители и страхотно настроение, с което всички да направят крачката към новата учебна година в BRITANICA.

„Щастлива съм от факта, че всяка година все повече ученици се явяват на международните изпити на Cambridge. Това означава, че вие, деца и родители, виждате ползите и вярвате, че това, което сте вложили, си струва. Всеки от нас тук има своята лична причина и мотивация. За много деца това е придобиването на опит, за по-големите ни възпитаници пък един такъв сертификат дава възможност за кандидатсване в престижни университети в България и чужбина. За родителите това е средство да мотивират децата си да бъдат по-отговорни и от малки да си поставят високи цели.
Аз и моите колеги преподаватели също имаме нашите причини да искаме учениците ни да поемат такива предизвикателства. И главната е, че това помага за изграждането на характер.  Изпитите дават възможност на децата да придобият самочувствие и да получат реална преценка за потенциала си. Тези деца влизат без колебание в класната стая през следващата учебна година и са готови за нови предизвикателства”, каза от сцената мис Вили.

Десетгодишната Мария Петрова, която взе втория си поред сертификат – Movers, сподели, че изпитът за нея е бил начин да изпита себе си, да види на какво е способна. „Лятното училище беше много важно за мен, защото ми помогна да се подготвя и да постигна високи резултати на изпита. А и беше наистина забавно! Мисля, че явяването на тези изпити ни прави по-спокойни и смели. Благодаря на моите учители в BRITANICA, които ме научиха да бъда добра ученичка!“, каза Мария.

Силни и вдъхновяващи бяха и думите на 18-годишната Йоана Славчева, която учи при нас от три години и на церемонията получи най-високия сертификат – CPE:
„Ако искате да продължите със следващото ниво – давайте смело! Уверявам ви, че след това ще се чувствате много по-уверени във възможностите, които сте придобили. И запомнете – в момента се намираме на етап от живота си, в който постоянно се сблъскваме с различни предизвикателства и задължения, така че трябва да се научим възможно по-скоро да се справяме със стреса, който ни носи това. Моето послание към вас е: бъдете смели и не се отказвайте преди да сте опитали! Целете се нависоко! Вярвайте в себе си! Градете сами вашето бъдеще!“

Мис Веси поздрави за усилията и високите резултати децата, родителите и страхотните екипи на филиалите ни във Варна, „които с професионализъм и много сърце помагат на децата да превърнат първите неуверени стъпка в страната на знанието в успешно пътешествие!“.