Mission Possible!

Новата учебна година настъпи, а с това и всеки филиал на BRITANICA стартира работа по осъществяване на тазгодишната си мисия. Ще се превръщаме в герои, ще предизвикваме самите себе си, ще се грижим за природата, ще се учим какво значи да си част от „общност“ - все хубави каузи, които със сигурност ще ни направят по-добри, по-осъзнати, по-мъдри.

Влизаме в BRITANICA Ситняково, разтваряме криле и отлитаме към един фантастичен свят – свят на супергерои със суперсили. На входа ни посреща The S-team – супер мощните ни преподаватели, които тази година ще се превърнат в супергерои и ще ни отведат в магичния свят на знанията. Освен в трупането на знания, те ще помогнат на своите ученици „...to be the hero they would follow”. “Тази година искаме да вдъхновим децата самите те да се превърнат в супергероите, на които истински се възхищават. А ако някой от супергероите ни има по-малко суперсили от друг, то тогава на практика ще разберат, че винаги трябва да се стремят към повече и да се самоусъвършенстват “, споделя мис Алексина. Освен мисията, която ще следва през цялата година, екипът на Ситняково е приготвил и интересно предизвикателство на своите по-малки супергерои: Кой има суперсилата да прочете най-много книги? Това предстои да се разбере на стената, на която ще бъдат окачени снимки на най-добре представилите се в това начинание. 

Във филиал BRITANICA Пловдив, водени от мотото “Lead By Example”, нашите преподаватели също ще се превърнат в едни от най-обичаните от децата герои. На прага на класните стаи малките ни ученици ще бъдат посрещнати от Лиса Симпсън, Тарзан, Джой и други интересни образи. Е, те не притежават суперсили, но пък са пример за едни от най-истинските човешки ценности. Лиса ще ни научи, че никога не трябва да се отказваме от това, в което истински вярваме, и със своята чувствителност трогва малки и големи. Тарзан ще ни разкрие не само тайните на природата, но и колко е важно да я опазваме. А пък изключително енергичната Джой от анимационното филмче Inside Out ще ни покаже, че умението да запазим самообладание и да мислим позитивно в кризисни ситуации, е ключово за постигане на успехи.

В BRITANICA Младост 2 попадаме на друго интересно предизвикателство „Challenge your limits”. Този път ще предизвикваме себе си и собствените си възможности! Класните стаи се превръщат в лаборатория, цветна градина, фабрика, музикално студио и библиотека, в които ще разпалваме любопитството на учениците ни, ще ги вдъхновяваме да търсят, да творят, да изразяват себе си. По едно предизвикателство очаква децата на всяка стена. Какви са те, ще разберете ако се запишете на курс по английски език, разбира се! ;)

Във филиал Бургас ще поставим на преден план темата за опазването на природата. Нашето мото е “Believe, Achieve and Bee the change”. Акцентираме на „Bee the change”, защото сме вдъхновени от огромното значение на пчелите за съществуването на живота на Земята и вярваме, че всеки един от нас също трябва да бъде толкова работлив, отдаден и загрижен към хората около себе си. Заедно ще поемем по пътя не само към нашата личностна промяна, но и към промяна на света, в който живеем. Заедно можем повече, заедно ще направим света едно по-добро място!

Във филиал BRITANICA България също влизаме в ролята на защитници на природата. „Be the solution, stop the pollution” e слоганът, който се надяваме, че ще ни движи не само през новата учебна година, но и ще създаде навик у децата да се грижат и да опазват природата. И тъй като знаем всички клиширани призиви, решихме да разчупим темата през детската призма. Тази година рисунките в класните ни стаи ни отвеждат на различни места по света – имаме морско дъно, савана, джунгла, гледка от Северния полюс, гора, пустиня и град. Всяка от тези картини са обвързани с любимите на децата герои-животни от известни анимационни филмчета. Така показваме на малките ни ученици, че ако не опазват природата, любимите им животинчета ще изгубят домовете си. А никой не иска катерицата от "Ледена епоха" да изгуби и дома си, освен жълъдчето си, нали?

В BRITANICA Гео Милев поставяме темата за общността и важността от изграждане на принадлежност към обществото като цяло. Екипът на филиала е вдъхновен от приказната савана. „Възхитени сме не само от нейната красота, но и от вълшебната й сила да обедини толкова различни видове животни – лъвове, маймуни, носорози, жирафи в едно голямо семейство! Именно това окрилява и нас – целия екип на филиал Гео Милев – да изградим сплотена и задружна общност сред деца, родители, учители!"

А в BRITANICA Бели Брези във вече обособеното ни общество, ще градим лидери. Ще се научим, че за да си истински лидер, трябва да умееш да общуваш с хора от различен background и character traits. Нашите по-големи курсисти ще имат възможността активно да участват в целия образователен процес - освен в обичайната им роля на ученици, ще бъдат и в ролята на преподаватели. За ден те ще могат да влязат в обувките на преподавателите си, ще диктуват темпото в часовете, ще помагат на своите съученици с уроците. И в края на деня, като погледнем в огледалото, ще видим, че... there's a leader in us all!


Без съмнение мисиите на филиалите, които ви представихме, както и на останалите са безкрайно креативни, вдъхновяващи и значими. Надяваме се, че чрез тях ще вдъхновим децата на BRITANICA да повярват, че няма невъзможни цели и че с труд, постоянство и работа в екип всичко се постига!