Магията от книгата „Хари Потър“ оживява в BRITANICA Гео Милев

В края на октомври настъпва времето, когато във филиалите на BRITANICA се готвим заедно за вълшебства, магически отвари, „пакости“ и лакомства. И, да, еднорозите също си мият зъбите. Но им трябва специална паста. Съставките ще ви разкрият колегите ни от филиал Гео Милев, които организираха празник за децата на тема магическия свят на Хари Потър и неговите приятели. Те са посветени в тънкостите на приложната магия за насърчаване на детското любопитство към книгите. Ще ви разкрием с радост за техните похвати, които заредиха малките магьосници с хубави емоции, развълнуваха ги от сърце и ги забъркаха в красиво пътуване в света на приказките.

Часовникът в коридора на филиала отброява 16:00 часа и всички деца притаяват дъх, когато лампите се загасват. На фон звучи добре познатата ни от филма „Хари Потър“ мелодия, която бързо ни настройва на вълна приключения и вълшебства. Подминаваме портала към перон 9 и три четвърти, за да стигнем до тържествения момент на разпределянето на децата по групи. За целта учениците трябва да бъдат разделени на четири екипа и да влязат в съответната стая. За феновете на магьосника, победил „Онзи-който-не-бива-да-се-назовава“, е фасулска работа да отгатнат, че на сцената ще се появи Разпределителната шапка. Шапката докосва главата на бъдещите магьосници и ги разпределя в някой от четирите дома – Грифиндор, Слидерин, Рейвънклоу или Хафълпаф. Гвоздеят на вечерта е появата на Хари, който размахва магическа пръчка и всички приковават поглед върху мълниевидния белег на челото му. Шапката не се поколебава да го разпредели в дома на смелите по сърце. „Грифиндор!“ проехтява гласът ѝ на церемонията. А какво ни очаква след това?

 

Заниманията, подготвени от екипа на филиал BRITANICA Гео Милев, са много повече от загадки или предизвикателства. Учениците се изправят пред собствените си страхове, за да се преборят за наградите - Любопитство, Смелост, Креативност и Екипност. Те изживяват мисията на филиала, която е да изграждат своята задружна общност чрез споделяне на общи ценности, индивидуални характери и истинска страст в живота. Заедно със своя отбор всяко дете преоткрива своите собствени възможности като принос към екипната игра и как различията в характерите на всички се допълват, за да се сработят и да задействат магията на отбора. Освен това децата придобиват нови умения за изработване на скуишита от ориз, улавяне на ябълки без ръце, разгадаване на причудливите вкусове на всякаквовкусовите бобчета на Бърти Бот, изработване на изригващи отвари и забъркване на паста за зъби за еднорози. Остава само да вземат и четка за зъби с цвят на дъга и ще зарадват своя домашен дългогривест любимец.

Благодарение на събитието, посветено на Хари Потър, магията в BRITANICA оживя. Но не само това – децата бяха запленени от игрите, научиха повече за героите от книгата, намериха нови приятели и в тях се зароди желание да прочетат историята за малкия магьосник. Очаквайте съвсем скоро „Хари Потър и философския камък“, както и още приказни заглавия в библиотеките на нашите филиали, които ще са на ваше разположение по време на VI-тия BRITANICA Book Fair.

От 4 до 22 ноември панаир ще има във филиалите на България, Лозенец, Плиска, Тулово, Гео Милев, Младост 1, Младост 2 и Мадрид.

От 2 до 20 декември панаирът ще се проведе във филиалите на Прага, Бели Брези, Люлин, Пловдив, Бургас, Чайка и Севастопол.

Очакваме ви!

 

ПОДОБНИ

Радио водещата Калина Стефанова: Да покажем на децата как да сбъдват мечтите си

Радио водещата от FM+ Калина Стефанова, която е в журито на конкурса ни "МОЕТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ОКОЛО СВЕТА", ни разказва за своите приключения.

С BRITANICA Book Fair развиваме безценни умения

В понеделник отваря врати нашият вече традиционен BRITANICA Book Fair, който се провежда за шеста поредна година.

Mission Possible!

Новата учебна година настъпи, а с това и всеки филиал на BRITANICA стартира работа по осъществяване на тазгодишната си мисия.

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.